x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi: Boldea a părăsit legal ţara. Nu îmi dau demisia din cauza unui impediment legislativ

Kovesi: Boldea a părăsit legal ţara. Nu îmi dau demisia din cauza unui impediment legislativ

22 Mar 2012   •   11:01
Kovesi: Boldea a părăsit legal ţara. Nu îmi dau demisia din cauza unui impediment legislativ

Mihail Boldea va fi dat in urmarire internationala daca instanta va emite un mandat de arestare preventiva pe numele sau, a declarat joi procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Kovesi a respins asemanarile acestui caz cu cel al lui Omar Hayssam: "A aparut in spatiul public o comparatie intre cazul Omar Hayssam si cazul Boldea. In cazul Hayssam exista interdictie de a parasi tara. In cazul Boldea aceasta interdictie nu exista, el a parasit legal tara. Boldea a profitat de un vid legislativ, procurorii nu aveau acest instrument la dispozitie, interdictia de a parasi tara. Potrivit legii, nu poti sa impui doua masuri preventive pentru aceeasi fapta".

Potrivit lui Kovesi, procurorii au folosit "instrumentele pe care legea le pune la dispozitie". "Nu cred ca este o culpa a serviciilor de informatii in acest caz. S-a muncit un an si jumatate, s-au analizat probe, sunt multi inculpati, iar procurorii au ajuns la o persoana cu o functie inalta in stat", a explicat procurorul general al Romaniei.

"Eu nu am ce sa imput procurorului care a lucrat un an de zile si a strans probe. Nu pot sa ii imput un impediment de natura legislativa. Faptul ca Boldea a trecut granita nu poate fi imputat nici procurorului, nici politistului de frontiera. El a plecat legal, nu avea emis mandat de retinere sau de arestare", a mai spus Codruta Kovesi.

Ea a preciaz ca nu isi va da demisia "din cauza unui impediment legislativ, procurorii si-au facut treaba in acest caz".

×