x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Iaşi, vicepreşedinţii CJ primesc audienţe sub umbrelă.

La Iaşi, vicepreşedinţii CJ primesc audienţe sub umbrelă.

de Cristinel C. Popa    |    31 Mai 2011   •   14:29

Scandalul interceptarilor de la CJ Iasi a intrat intr-o noua etapa. Nemultumiti ca li s-au instalat camere de supraveghere in birouri, vicepresedintii CJ Iasi au coborat in strada amenajandu-si sub o umbrela asa-zise “birouri'. Asadar, de marti la amiaza, acestia lucreaza “in aer liber'. Cei doi si-au instalat o masa in fata institutiei si, la umbra unei umbrele, intr-un loc “liber de microfoane', muncesc ca si in sediu.

Cativa primari din judet veniti la Iasi sa rezolve probleme au putut ajunge astfel foarte usor in audienta la vicepresedinti. Acestia, Victor Chirila (PNL) si Constantin Adascalitei (PSD), spun ca isi vor desfasura activitatea in aer liber pana cand vor afla de ce sunt cercetati de DNA si cine i-a reclamat. Ei au vrut sa-si paraseasca birourile si sa lucreze afara, in corturi, inca de saptamana trecuta, la scurt timp dupa ce au gasit in peretii incaperilor sisteme de interceptare.

Numai ca Primaria nu a autorizat amplasarea corturilor, asa ca cei doi au gasit o solutie. “Am pus aici un birou si lucrez singur. Colegul meu Adascalitei a venit in vizita ca sa ma sustina. Oficial, sunt singur, deci nu se poate vorbi despre o adunare publica', a spus Victor Chirila, care a adaugat ca, atunci cand l-a anuntat pe presedintele CJ, Constantin Simirad, ce intentioneaza sa faca, acesta i-a sugerat sa vanda… sucuri: “Mi-a spus sa ca o sa ne dea sa vindem suc la pahar ca sa aducem si bani la CJ'. La randul sau, vicepresedintele Adascalitei a spus ca nu vor renunta la ineditul protest: “Strangem déjà semnaturi de sustinere de la ieseni. Aici ramanem pana cand DNA va spune ce vrea de la noi si cine ne-a reclamat. Este posibil sa se fi atutosesizat in urma acuzatiilor pe care domnul Simirad ni le-a adus de multe ori in mod neintemaiat, si atunci il vom trage la raspundere pentru prejudiciul pe care ni l-a creat'.

In timp ce vicesepresedintii stateau la masa de afara, asezata langa bulevardul central al Iasiului, multi cunoscuti ii strigau din masini. Alti ieseni se uitau cu mirare, iar unii chiar isi scriau parerea intr-un caiet. Printre acestia s-a aflat si un fost presedinte al CJ de la inceputul anilor 2000, Vladimir Tanasoiu. “Ce se intampla in CJ este inadmisibil intr-o democratie fie si firava ca a noastra. Am condus si eu CJ, dar nici prin gand nu mi-a trecut sa spionez subalternii. Am avut curajul sa-i trag la raspundere direct in sedintele CJ sau personal. Consider abuzul ca nelegal, rusinos, chiar degradant', a scris Tanasoiu, facand referire la faptul ca se zvoneste ca Simirad ar sta in umbra amplasarii sistemelor de interceptare de catre DNA.

In plus, la scurt timp dupa ce s-au instalat la masa de afara, vicepresedintii au aflat ca scandalul interceptarilor de la Iasi a ajuns si in Parlament, in urma interpelarii facute de deputatul iesean Anghel Stanciu (PSD), care a cerut conducerii SRI sa prezinte clarificari referitoare la situatia de la Iasi. Numai ca raspunsul a fost unul ambiguu, directorul George Maior informand ca “SRI nu a avut nici o implicare si ca DNA a facut precizari pe acest caz'. Vicepresedintii isi vor continua activitatea afara si miercuri, cu exceptia orelor in care vor participa la o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean.

×