x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La locul tragediei aviatice din Alpii francezi "nu există nimic întreg. Nici avionul, nici corpurile neînsuflețite, e o imagine parcă smulsă din IAD"

La locul tragediei aviatice din Alpii francezi "nu există nimic întreg. Nici avionul, nici corpurile neînsuflețite, e o imagine parcă smulsă din IAD"

24 Mar 2015   •   20:40
La locul tragediei aviatice din Alpii francezi "nu există nimic întreg. Nici avionul, nici corpurile neînsuflețite, e o imagine parcă smulsă din IAD"

Echipele de salvare sosite în Alpii francezi la locul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings nu au mai găsit nicio bucată întreagă din fuselajul sau aripile aparatului, nici corpurile neînsuflețite ale celor aflați la bord nemaifiind întregi, a declarat un procuror din orașul Marsilia.

Este "o scenă apocaliptică", a declarat, potrivit AFP, un deputat francez care a survolat locul prăbușirii într-un elicopter alături de ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve.

Avionul a decolat în cursul dimineții de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, destinația fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 spanioli. După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime. Dar deasupra Munților Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53, moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență, de la piloți nefiind recepționat niciun SOS. Un martor ocular afirmă că avionul zbura atât de jos, încât nu avea cum să treacă de crestele munților, dar el nu a observat fum ieșind din aparat sau vreun alt element care să indice o problemă tehnică.

O primă cutie neagră a fost recuperată, dar autoritățile franceze avertizează că vor trece multe zile până când vor fi recuperate cadavrele, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea.

Ipoteza unui atac terorist nu este privilegiată în acest moment, mai multe indicii cu privire la factorii ce ar fi putut conduce la prăbușirea avionului urmând să fie furnizate de datele înregistrate de cele două cutii negre, dar lipsa semnalului SOS de la echipaj nu exclude nicio ipoteză.

×