x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator LA VREMURI NOI, TOT EI/"Dalmaţienii", repuşi în funcţii

LA VREMURI NOI, TOT EI/"Dalmaţienii", repuşi în funcţii

16 Ian 2009   •   00:00

Foşti directori ai unor instituţii descentralizate din Timiş, care fuseseră demişi de Guvernul Tăriceanu, vor reveni în funcţii la propunerea miniştrilor din Cabinetul Boc.



Potrivit Mediafax, printre cei vizaţi pentru a fi repuşi în funcţie se numără şi Cornelia Corescu (PD-L),  fost inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş.  Aceasta a fost demisă în septembrie 2007 de fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, pe motiv că a afectat imaginea publică a instituţiei.

Jurnalul Naţional a dezvăluit în aprilie 2007 o parte din abuzurile săvârşite de Corescu, îndreptate, în special, împotriva Sindicatului Liber din instituţie şi care au produs ITM Timişoara un prejudiciu de circa 500 de milioane de lei vechi. De notat că fosta şefă a ITM a candidat, fără succes, la alegerile parlamentare de anul trecut, pierzând în faţa liderului filialei Timiş a PSD, Ilie Sârbu, actualul ministru al Agriculturii. Cornelia Corescu a primit asigurări publice din partea liderilor PD-L că va fi printre primii recompensaţi pentru munca depusă în timpul campaniei electorale şi va fi repusă în fruntea ITM. Un alt "ex" care urmează să revină în funcţie este Alexandru Silvăşan, care, susţinut tot de PD-L, a fost numit director al Direcţiei Regionale CFR la data de 25 mai 2005, dar a fost demis de fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, la sfârşitul anului 2007, pe motive de management defectuos, mai exact, pentru slaba gestionare a lucrărilor de renovare a Gării de Nord din Timişoara. Acum, potrivit surselor citate, Silvăşan va reveni în fruntea Direcţiei Regionale CFR.

Un alt nominalizat pentru ocuparea unei funcţii de director al unei instituţii deconcentrate din Timiş este Octavian Creţu (PD-L). Acesta e acum director al Spitalului Municipal Timişoara şi va fi numit director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş. De asemenea, Nicolae Oprea (PSD) va reveni în fruntea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Timiş, funcţie pe care a ocupat-o în timpul mandatului PSD, iar în  fruntea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş ar putea fi numită Gabriela Oprea (PD-L). (A.B.)

×
Subiecte în articol: observator