x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzăroiu: În PSD există persoane care vor să incite la violenţă

Lăzăroiu: În PSD există persoane care vor să incite la violenţă

18 Mai 2010   •   00:00

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că persoane care vor să speculeze politic momentul mitingului de mâine se pregătesc să incite la violenţă şi că "în inconştienţa lor au nevoie chiar şi de victime". Citând existenţa unor informaţii de acest gen, consilierul prezidenţial a sugerat că astfel de persoane s-ar regăsi chiar şi în PSD, de aceea el a făcut apel la conducerea acestui partid să-şi convingă oamenii din subordine să renunţe la încercările de a incita la violeneţă.

"Dacă oamenii au nemulţumiri, ele nu trebuie speculate politic, mai ales că există informaţii că cei care vor să speculeze politic momentul de mâine (miercuri - n.r.) se pregătesc să incite la violenţă. În inconştienţa lor au nevoie chiar şi de victime. Cred că domnul Ponta are un rol important, fiind liderul partidului de centru stânga din România. Eu cred că domnul Ponta ar trebui să fie mai rezervat şi să facă un apel la toţi cei pe care îi are în subordine să renunţe la încercările de a incita la violenţă", a declarat Sebastian Lăzăroiu, citat de Mediafax.

El a apreciat ca anormală implicarea politicienilor în organizarea mitingului de miercuri. "Cred că e anormal, pentru că am văzut declaraţiile unor lideri ai PSD, care vor să se implice. E anormal ca partidele să se implice în organizarea mitingului. De altfel, am văzut că şi liderii de sindicate le-au transmis stea departe de mitingul respectiv", a adăugat Lăzăroiu.

Confederaţiile sindicale speră să adune peste 60.000 de oameni în Piaţa Victoriei, miercuri, la mitingul organizat faţă de măsurile luate de Guvern, fiind aşteptaţi chiar şi mineri, pensionari şi cetăţeni ai Capitalei nemulţumiţi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că formaţiunea sa a decis, la nivelul conducerii, să îşi asume solidaritatea în ceea ce priveşte protestele programate pentru miercuri şi să îi sprijine pe toţi cei care doresc să participe la aceste acţiuni.

Blocul Naţional Sindical (BNS)a reacţionat dur la anunţul social-democraţilor, liderii sindicali solicitând conducerii acestui partid , dar şi celorlalte partide politice să nu se amestece în organizarea mitingului din 19 mai, pentru a nu compromite în vreun fel este confederaţiilor sindicale.

×
Subiecte în articol: observator