x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Le Pen il copiaza pe Vadim

Le Pen il copiaza pe Vadim

22 Mar 2004   •   00:00

Liderul extremei-drepte franceze, Jean Marie Le Pen, care a negat Holocaustul, incearca sa-si spele imaginea de antisemit dupa modelul Corneliu Vadim Tudor.

Liderul extremei-drepte franceze, Jean Marie Le Pen, care a negat in repetate randuri Holocaustul, incearca sa-si refaca imaginea de antisemit, copiind un „model" romanesc. Miscarea Frontul National a lui Le Pen, aflata in campanie electorala pentru alegerile regionale de ieri din Franta, a recurs la strategia promovata de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, in speranta de a castiga voturile evreilor francezi.

SCRISOAREA. Omul din umbra acestei schimbari este o evreica in varsta de 42 de ani, Sonia Arrouas, numarul patru pe lista regionala a Frontului National, pentru Provence-Alpes-Cote d’Azur. Ea a trimis saptamanile trecute o scrisoare comunitatii evreiesti, in care explica de ce numai Le Pen este cel care va rezolva problemele Frantei si va putea lupta impotriva antisemitismului in crestere. La Bucuresti, acum cateva luni, un israelian de origine romana, Nati Meir, prieten de-al liderului PRM, era numit consilier pentru probleme de politica externa al acestuia din urma, el mediind si semnarea contractului de consultanta electorala dintre Vadim si strategul israelian Eyal Arad. Liderul PRM si-a cerut scuze comunitatii evreiesti pentru greselile sale din trecut tot intr-o scrisoare. Si a promis, ca si Frontul National acum, ca va lupta contra antisemitismului. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: observator