x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea lustraţiei, fără lustrabili

Legea lustraţiei, fără lustrabili

de Monica Iordache Apostol    |    19 Mai 2010   •   00:00

Deputaţii au reuşit să voteze ieri Legea lustraţiei, după ce actul normativ a reuşit să zacă timp de cinci ani prin sertarele parlamentare.



Proiectul a fost adoptat cu 203 voturi "pentru", 40 de voturi "împotrivă" şi 12 abţineri. Într-o discuţie despre lustraţie nu se putea evita numele lui Traian Băsescu, aşa că pesediştii au remarcat de la tribuna Parlamentului că legea l-ar viza şi pe el, ca fost şef al unei misiuni comerciale române la Anvers.

În apărarea şefului statului a sărit însă liderul grupului PDL, Mircea Toader, care a susţinut că Traian Băsescu nu a fost decât un simplu membru de partid, "aşa cum am fost şi eu, şi mulţi dintre dumneavoastră", şi nu există nici un motiv pentru care să cadă sub incidenţa legii.

De altfel, nici n-ar mai avea cum să fie o "victimă" a legii, întrucât proiectul prevede că persoanele care au mandate în derulare nu mai pot fi "lustrate", ci sunt lăsate să îşi termine mandatul. De asemenea, din lege au fost eliminate, întâmplător sau nu, o serie de categorii de foşti demnitari comunişti, în care s-au regăsit unii lideri PDL precum Theodor Stolojan şi Emil Boc.

×
Subiecte în articol: observator