x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legislatie permisiva - Minorul criminal poate scapa usor

Legislatie permisiva - Minorul criminal poate scapa usor

de Radu Crivat    |    22 Noi 2005   •   00:00

Baiatul de 16 ani, care saptamana trecuta a curmat cu o singura lovitura de cutit viata unui tanar de 19 ani, student in anul I la Universitatea Politehnica din Bucuresti, poate scapa cu o pedeapsa relativ usoara, la adapostul legislatiei romanesti.

DENUNT. Sambata, la trei zile dupa crima din cartierul 23 August, L.P. s-a prezentat la Politia Capitalei, insotit de un avocat platit de familia sa. El s-a autodenuntat, povestind ca tragica intamplare s-a petrecut dintr-o gluma. Surse din Politie ne-au declarat ca, dupa ce a banuit ca anchetatorii l-au identificat, autorul a cerut ajutorul unui avocat care l-a sfatuit sa se predea pentru a beneficia de circumstante atenuante. Minorul a fost retinut sambata, iar duminica a fost prezentat Tribunalului Bucuresti, care a dispus arestarea lui preventiva pentru 20 de zile, fiind in arestul Politiei Capitalei. L.P. nu are cazier, dar provine dintr-o familie cunoscuta in cartier ca fiind recalcitranta, fratele sau mai mare fiind arestat pentru talharie.

LEGEA
Conform articolului 175 din Codul Penal, omorul savarsit in public se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani. Pentru ca este minor, pedeapsa lui L. P. poate fi insa intre 5 si 12 ani. Tot in Codul Penal se mai spune ca faptasul beneficiaza de circumstante atenuante in cazul in care se prezinta in fata autoritatilor si coopereaza, pedeapsa aplicata minorilor se reduce la minimul special de 5 ani, dar nu mai jos de un an.

×
Subiecte în articol: observator