x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Legitimaţia” ameninţătoare a rămas un pic fără carnet

"Legitimaţia” ameninţătoare a rămas un pic fără carnet

de Mara Raducanu    |    09 Mai 2011   •   17:07
"Legitimaţia” ameninţătoare a rămas un pic fără carnet
164506-163963-20091204153550005.jpgJurnalul Naţional a prezentat zilele trecute, în materialul "Băi tăticu', eu sunt poliţia ta, aşa că valea!", felul în care un cetăţean, a cărui maşină a fost tamponată în trafic, ajunge să fie umilit de o legitimaţie.

După ce Bogdan Tănase a povestit pentru ziarul nostru - aducând ca probă înregistrarea făcută la locul incidentului - cum a fost ironizat de un bărbat care l-a trimis la plimbare fluturându-i legitimaţia de serviciu pe sub nas şi spunându-i ironic că el este poliţia, "aşa că valea", Jurnalul Naţional a cerut verificări către Poliţia Capitalei.

"În urma cercetărilor efectuate de Brigada Rutieră, Biroul Accidente soldate cu avarii, sector 1, a fost identificat conducătorul auto care a provocat coliziunea, stabilindu-se faptul că acesta nu este poliţist, ci angajat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Faţă de acesta urmează a se dispune măsuri conform legii", se precizează în comunicatul trimis de la Poliţia Capitalei pe caz.

I s-a suspendat dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 536 de lei şi trei puncte penalizare, asta a păţit, deocamdată, N. Eugen, angajat al IGSU, pe partea rutieră.

Dincolo de amendă şi de reţinerea permisului de conducere, se ridică o problemă mult mai apăsătoare şi anume comportamentul unui om care până una, alta este angajat în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), o structură ce aparţine de Ministerul de Interne (MAI).

Şi care, cu siguranţă, are printre atribuţii şi gestionarea situaţiilor de urgenţă venite din partea cetăţenilor, nu umilirea şi călcarea în picioare a acestora. "Da, ştim de acest caz. El va fi dezbătut în şedinţa de comandă care va avea loc în curând şi atunci se va stabili clar ce sancţiuni va primi persoana în cauză”, potrivit Biroului de Presă al IGSU.

"Se poate întîmpla să loveşti pe cineva, că oameni suntem, dar nu era nici în misiune, nici nimic... Şi, dincolo de asta, vreau să nu mai păţească şi alţii la fel. Cînd greşeşti, trebuie să recunoşti şi să rezolvi situaţia. Nu să ţipi: ? Ce ţi-am făcut, ţi-am zgâriat maşina?? Poate se întîmpla mai rău, tot aşa proceda?! Şi mai frapant e faptul că reacţia a venit din partea unei persoane care ar trebuie să  te reprezinte, care reprezintă legea şi-a argumentat Bogdan Tănase alegerea de a face public incidentul.

×