x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Leșurile oilor din epava scufundată în Portul Midia vor fi scoase cu excavatoare telecomandate

Leșurile oilor din epava scufundată în Portul Midia vor fi scoase cu excavatoare telecomandate

26 Feb 2020   •   19:14
 Leșurile oilor din epava scufundată în Portul Midia vor fi scoase cu excavatoare telecomandate

Cadavrele oilor de pe epava răsturnată în Portul Midia vor fi scoase cu excavatoare controlate de la distanță prin telecomandă, după ce nava a fost adusă marți la cheu. Încărcătura biologică va fi mai apoi încărcată în containere etanșate și transportate la un incinerator din județul Tulcea.

După ce marți seară epava scufundată în Portul Midia a fost adusă la cheu, reprezentanții firmei de ranfluare se pregătesc de a doua etapă a operațiunii: scoaterea oilor din navă și transportarea acestora la un incinerator.

Reprezentanții societății care se ocupă de operațiune au anunțat, miercuri, că, după ce nava va fi pregătită pentru ecarisare și se va asigura accesul utilajelor în corpul epavei, va începe operațiunea de scoatere a oilor moarte cu miniexcavatoare controlate de la distanță prin telecomandă, miniîncărcătoare motorizate și transpaleți pentru zonele înguste, spațiul dintre unele punți fiind de aproximativ un metru înălțime.

După ce toate cadavrele vor fi încărcate în containere etanșate, acestea vor fi transportate cu mașini autorizate de DSV către incineratorul din Tulcea, acolo unde vor fi arse, mai precizează sursa citată.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.

Pentru că nu avea dotarea necesară, Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operațiunile au început în 14 ianuarie și s-au încheiat marți, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: epava Midia lesuri oi