x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liberalii scot coltii la aliatii din PD

Liberalii scot coltii la aliatii din PD

de Gabriela Antoniu    |    25 Iun 2005   •   00:00
Liberalii scot coltii la aliatii din PD

Conflictul izbucnit in coalitie pe tema amanarii numirii noilor Consilii de Administratie ale SRR si SRTV este departe de a se stinge. Liberalii considera ca "nu este corect ca unii sa se erijeze in campioni ai depolitizarii activitatii de media". Plecarile lui Seuleanu si Nicolau nu au adus linistea.

"Discutiile pe tema politizarii SRR si SRTV reprezinta «o falsa problema» intrucat toate partidele politice doresc depolitizarea institutiilor publice de media, dar asta nu inseamna ca unele doresc acest lucru intr-o masura mai mare, iar altele intr-o masura mai mica", considera intr-un comunicat de presa purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. El afirma ca trebuie facute "eforturi" pentru schimbarea legii privind functionarea celor doua societati, lucru pe care liberalii il doresc, insa considera ca "nu este corect ca unii sa se erijeze in campioni ai depolitizarii activitatii de media".

In opinia sa, "mai degraba ar trebui ca toata lumea sa respecte legea, iar legea de functionare a televiziunii si radioului publice arata exact care sunt procedeele care trebuie urmate in situatia demiterii Consiliilor de Administratie de la SRR si SRTV".

El adauga ca, la nivelul coalitiei guvernamentale, s-au luat decizii in acest sens, PNLre ca partenerii din coalitie trebuie "sa respecte intocmai deciziile luate de comun acord". Totodata, PNL nu doreste ca procesul de alegere a conducerii celor doua societati, care se afla deja in derulare, sa fie stopat.

INCEPUTUL. Reamintim ca joi liderul interimar al PD, Emil Boc, a anuntat ca partidul sau propune instituirea interimatului la conducerea celor doua institutii. Anuntul PD a venit dupa ce Presedintia a decis sa nu faca propuneri pentru membrii Consiliilor de Administratie ale SRR si SRTV. Seful statului a aratat in adresa transmisa presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului ca "refuzul se datoreaza faptului ca cele doua institutii au fost si sunt puternic influentate de factorul politic, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai intample in viitor este necesara o schimbare a cadrului legal in care ele functioneaza". Ca urmare, Boc a propus instalarea unor directori interimari, pana la modificarea legilor de functionare a acestor institutii si le-a sugerat partenerilor de coalitie sa-si retraga si ei candidatii. Numai ca PNL, Partidul Consevator si UDMR au anuntat ca isi mentin nominalizarile pentru conducerea SRTV si SRR.

×
Subiecte în articol: observator