x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitație pentru realizarea legăturii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești

Licitație pentru realizarea legăturii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești

06 Iul 2021   •   17:40
Licitație pentru realizarea legăturii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat marți că a fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C.

Potrivit ministrului Drulă, secțiunea 6 a A1 Sibiu-Pitești este inclusă în Masterplanul General de Transport al României și este împărțită în două segmente.

Primul, cu o lungime de 11 kilometri, se întinde de la Curtea de Argeș la Tigveni. Acolo sunt planificate lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și consolidări ale drumului.

Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pe 13 kilometri din DN 73C și construirea unui drum nou, de 3 kilometri, care va face legătura între A1 și drumul național.

Ministrul Transporturilor a prezentat detalii tehnice din cadrul proiectului.

„Pentru drumul nou și pentru cel modernizat, lățimea platformei va fi de 10 metri, astfel: câte 3,5 m pentru fiecare bandă de circulație, câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare, câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente”, a spus ministrul Cătălin Drulă.

Ambele proiecte beneficiază de noul model de caiet de sarcini al CNAIR, a precizat Cătălin Drulă.

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă