x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lider / Jurnalul National - numarul 1

Lider / Jurnalul National - numarul 1

11 Iul 2005   •   00:00
Lider / Jurnalul National  -  numarul 1

Jurnalul National a devenit in mod oficial liderul ziarelor de calitate din Romania.

Jurnalul National este, in mod oficial, liderul cotidienelor de calitate din Romania. Cu 777.300 de cititori pe editie, cotidianul pe care il citesti in acest moment se afla la o distanta de 80.500 de cititori de urmatorul clasat, Evenimentul Zilei.

Cifrele Studiului National de Audienta (SNA) comunicate recent au confirmat trendul ascendent din ultimele 12 luni pe care s-a plasat Jurnalul National. Cifra confirmata pentru perioada 3 mai 2004 - 24 aprilie 2005 atesta o medie de 777.300 de cititori pentru fiecare editie a Jurnalului National. Asta inseamna cu 80.500 mai multi decat are Evenimentul Zilei, clasat pe locul 2. Diferenta fata de locul 3, ocupat de Adevarul, este cu mult mai mare si a atins cifra de 369.300.

ASCENSIUNE. Evolutia ascendenta a Jurnalului a inceput acum mai bine de un an. Mai exact din martie 2004, cand o noua abordare editoriala pornea sa cucereasca Romania. A fost o perioada in care s-a lansat celebra Editie de Colectie, urmata de alte suplimente gratuite, care au acoperit preferintele publicului. Acum cateva luni, intreaga piata remarca faptul ca 2004 a fost "Anul Jurnalul", cel mai important cotidian din Romania primind inclusiv premiul "Publicatia Anului 2004". Prima jumatate a lui 2005 ne face sa mergem un pas mai departe, catre ceea ce ar putea deveni "Anii Jurnalul". In cinci cresteri consecutive, Jurnalul National a castigat 489.400 de noi cititori, ceea ce inseamna, oricum, mai mult decat audienta actuala a Adevarului si aproximativ 70% din totalul cititorilor de Evenimentul (conform ultimelor cifre SNA).

In plus, pentru a completa seria de lucruri bune, in acest val SNA, recordul de crestere apartine Suplimentului TV al Jurnalului, care are acum cu 22,66% mai multi cititori decat in valul anterior.

CONFIRMARE. Drumul pe care a pornit, acum un an, Jurnalul National este cel pe care intreaga echipa l-a dorit. Un drum care a inceput cu promisiunea unui milion de cititori pe editie si care se apropie, cu fiecare zi, de tinta.

PROFIL
Cea de-a 5-a crestere succesiva a Jurnalului National - sondajele SNA efectuandu-se pentru intervale de 3 luni - confirma si cresterile in cele mai interesante segmente ale publicului. Astfel, in zona cititorilor cu studii superioare, colegiu sau scoala postliceala, Jurnalul National a mai castigat 10.600 de cititori, asta in timp ce segmentul de varsta intre 14 si 34 de ani s-a "intarit" prin sosirea a inca 38.000 de tineri cititori. In ceea ce priveste veniturile, dintre romanii care castiga mai mult de 400 de euro lunar pe gospodarie, nu mai putin de 43.400 s-au adaugat marii familii a cititorilor Jurnalului. In privinta domeniilor de activitate, cele mai semnificative cresteri apar la cititorii care activeaza in Comert si Sevicii (peste 20.000 de noi cititori), urmate de domeniile Juridic, IT&Calculatoare si Finante, Banci, Asigurari. "Clubul" pretentios al intreprinzatorilor particulari si al salariatilor cu functie de conducere a crescut numeric in ultimele trei luni cu inca 9.000 de persoane.
×
Subiecte în articol: observator jurnalul national cititori