x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lider sindical: Vom decide după întâlnirea cu ministrul dacă vom continua sau nu protestele

Lider sindical: Vom decide după întâlnirea cu ministrul dacă vom continua sau nu protestele

16 Ian 2013   •   10:15
Lider sindical: Vom decide după întâlnirea cu ministrul dacă vom continua sau nu protestele
Sursa foto: Intact Images

Gheorghe Spânu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial, a declarat că o decizie referitoare la o eventuală continuare a acţiunilor de protest care au avut loc în prima parte a zilei va fi luată după întâlnirea, programată pentru ora 10:00, cu ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

'Voi participa, de la ora 10.00, la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, pentru a discuta despre plata salariilor restante către angajaţii CFR. În funcţie de rezultatul acestei întâlniri, vom decide dacă acţiunile de protest vor continua sau nu', a afirmat Gheorghe Spânu, citat de Agerpres.

Angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au declanşat la ora 7.00 o grevă spontană, oamenii fiind nemulţumiţi de întârzierea cu o zi a plăţii salariului pe luna decembrie.

Protestul spontan declanşat miercuri dimineaţa s-a încheiat după aproximativ două ore, majoritatea trenurilor plecând din staţii începând cu ora 9.00.

Începând sin 2009, au avut loc patru proteste spontane declanşate de angajaţii CFR.

La 16 martie 2011 circulaţia a peste 500 de trenuri a fost afectată, între orele 7.00 şi 9.00, de greva de avertisment declanşată de sindicaliştii din Federaţia Mişcare - Comercial. Sindicaliştii de la Căile Ferate au declanşat greva de protest ca urmare a neîncheierii contractelor colective de muncă, deşi au fost purtate negocieri mai bine de 60 de zile cu administraţiile societăţilor din domeniu.

În cadrul Regionalei CFR Iaşi, la 21 septembrie 2009 a avut loc o acţiune de protest la care au participat 11 impiegaţi de mişcare. Protestul spontan a avut drept consecinţă afectarea a 17 garnituri de tren. Patru dintre acestea au fost blocate din jurul orei 7.00 până la orele prânzului, alte 11 trenuri de persoane au fost blocate în celelalte două gări din Iaşi şi din judeţ. De asemenea, greva ceferiştilor a afectat două garnituri de marfă.

La 1 iulie 2009, în câteva gări din ţară, circulaţia trenurilor a fost oprită timp de o oră şi jumătate, timp în care nu a intrat şi nici nu a ieşit vreun tren.

La 10 iunie 2009, angajaţii CFR au declanşat o grevă spontană, opt trenuri fiind blocate în Gara de Nord.Trei garnituri au fost oprite în Gara de Nord, unul la Chitila şi patru la Titu. Şi angajaţii Regionalei CFR Constanţa au declanşat greva spontană, patru trenuri de călători şi patru marfare fiind oprite în trafic după declanşarea acţiunii de protest. Angajaţii CFR au protestat din cauza întârzierii salariilor pe luna mai a anului 2009.

×
Subiecte în articol: greva cfr protest cfr CFR calatori