x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Linia 100 "Poiana Expres" va circula din gara Brașov spre Poiană din 29 noiembrie

Linia 100 "Poiana Expres" va circula din gara Brașov spre Poiană din 29 noiembrie

11 Noi 2013   •   17:01
Linia 100 "Poiana Expres" va circula din gara Brașov spre Poiană din 29 noiembrie

Regia Autonomă de Transport Brașov (RAT) a anunţat înființarea începând cu 29 noiembrie a liniei 100 "Poiana Expres", care va asigura legătura rapidă între gara CFR Brașov, centrul orașului și stațiunea Poiana Brașov, informează agerpres.ro.

"Dorim să venim în întâmpinarea brașovenilor și a turiștilor care vor să se deplaseze în stațiune. Momentul ales pentru această măsură are legătură cu deschiderea sezonului de ski și credem că, prin demersul nostru, vom fi un sprijin pentru cei care doresc să ajungă pe pârtiile din Poiana Brașov. Biletul pe linia 100 va costa 5,5 lei, sumă mai mică decât dacă s-ar folosi două mijloace de transport în comun", precizează directorul general al RAT Brașov, Cristian Radu.

Autobuzele de pe linia 100 "Poiana Expres" vor circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar frecvența de circulație va fi de 60 de minute. În măsura în care va exista solicitare de transport, RAT va modifica orarul. Înființarea acestei linii de transport în stațiune nu va afecta în nici un fel circulația liniei 20 Livada Poștei-Poiana Brașov, se arată în comunicatul de presă.

Autobuzele liniei 100 "Poiana Expres" vor pleca din terminalul de la gara CFR Brașov, vor opri în stația "Sanitas", dar nu vor opri la capătul liniei Livada Poștei.

La întoarcerea din stațiune, autobuzele vor pleca din capătul de linie Poiana Brașov și apoi vor opri în stațiile "Hidro A", în zona Camerei de Comerț și Industrie și apoi în gara CFR, fără să oprească în stația de la Livada Poștei.

Orarul de circulației a liniei 100 "Poiana Expres" va fi afișat în toate stațiile de pe traseu precum și pe site-ul RAT www.ratbv.ro, la secțiunea "Trasee și orare".

Primăria a anunțat săptămâna trecută deschiderea în premieră a acestei curse pentru a veni în întâmpinarea turiștilor care vin la Brașov cu trenul, în prezent ei trebuind să ajungă în stația de la Livada Poștei, singura din care pleacă autobuzele spre Poiana Brașov.

"Este un mijloc de transport mai rapid pentru turiștii care vor veni în stațiune evitând și aglomerația de la mașina spre Poiana Brașov din Livada Poștei, mijloc de transport care rămâne în circulație conform orarului existent", a spus viceprimarul Răzvan Popa.

Traseul Brașov — Poiana Brașov, cu plecarea din stația Livada Poștei, este foarte solicitat în perioada sărbătorilor de iarnă și în weekend-urile din timpul sezonului de iarnă, RAT fiind nevoită să suplimenteze numărul mijloacelor de transport spre stațiune.

×
Subiecte în articol: poiana braşov transport poiana brasov