x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lista țărilor din zonele galbene. Persoanele care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile

Lista țărilor din zonele galbene. Persoanele care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile

17 Dec 2020   •   17:24
Lista țărilor din zonele galbene. Persoanele care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile

Lista statelor pentru care se impune izolarea/carantina la revenirea în țară a fost actualizată.  Un număr de 37 de ţări rămân în zona galbenă, care presupune carantina la domiciliu pentru 14 zile la revenirea din acestea, între care Bulgaria, Ungaria, Austria, republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Printre destinațiile de vacanță cele mai promovate în ultima perioadă s-a numărat Turcia, care, până astăzi, nu s-a aflat pe lista statelor aflate în zona galbenă. Însă, autoritățile din România au decis ca și acest stat să fie inclus în ”zona galbenă”, în baza incidenței la 100.000 de locuitori. 

În cazul statelor care intră pe lista galbenă, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea deciziei. În cazul statelor care ies de pe listă, cum este Italia, decizia se aplică imediat. 

Conform ordinelor în vigoare, ”Pentru toate persoanele care vin în România din țările care nu fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, (...), se instituie măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.”

În zona galbenă se află următoarele ţări/ zone:
 

Serbia

Georgia

Croația

Lituania

Luxemburg

Muntenegru

San Marino

Slovenia

Belize

Statele Unite ale Americii

Andorra

Jersey

Curaçao

Suedia

Ungaria

Panama

Elveția

Liechtenstein

Macedonia de Nord

Cehia

Azerbaidjan

Puerto Rico

Palestina

Olanda

Polinezia Franceza

Cipru

Bulgaria

Portugalia

Danemarca

Slovacia

Turcia

R. Moldova

Austria

Armenia

Letonia

Estonia

Iordania

 

 

×