x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul românesc se vinde și cu festivaluri: Spellground umple Mamaia și Constanța

Litoralul românesc se vinde și cu festivaluri: Spellground umple Mamaia și Constanța

de Diana Scarlat    |    20 Iul 2016   •   07:47
Litoralul românesc se vinde și cu festivaluri: Spellground umple Mamaia și Constanța
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Una dintre cele mai sigure plaje din lume, în actualul context al atacurilor teroriste, este pe litoralul românesc, ceea ce aduce deja o îmbunătățire vizibilă a vânzărilor. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și Asociația Litoral-Delta Dunării anunțau încă de la începutul anului o creștere semnificativă a vânzărilor timpurii, care însumau, până la începutul lunii iunie, cu 60% mai mult decât anul trecut. Pentru 2016 previziunile se adeveresc, iar gradul de ocupare atinge cote maxime, de peste 90% în toate stațiunile și în sudul extrem, nu doar la sfârșit de săptămână. La toate acestea se adaugă un număr foarte mare de evenimente care atrag zeci de mii de turiști.

 

Spellground Festival se vinde, în această vară, la pachet cu hoteluri de 2, 3 și 4 stele din Mamaia și Constanța. Oferta include cazare cu abonamente incluse, pentru weekend-ul de dinaintea sărbătorii naționale de Sfânta Maria. Spellground este cel mai mare festival de pe litoralul românesc și deja locurile în campingul Spellground sunt aproape de epuizare. “Biletele la Spellground se cumpără în acest moment din Brazilia, Macedonia, Olanda, Serbia, Franța, Ucraina, Polonia, Austria, Grecia, Rusia, Germania, Turcia și Bulgaria. Pentru cei care se pregătesc să se lase vrăjiți timp de trei zile de universul Spellground, există acum și varianta de cazare la hotel, pe lângă varianta mai boemă de camping. Camerele sunt duble, triple sau de patru persoane. În funcție de dotări și servicii incluse - mic dejun, pensiune completă, jacuzzi, vedere la lac, vedere la mare - camerele au prețuri ce pornesc de la 1.390 de lei pentru cele trei zile de festival, cu două abonamente incluse, în cameră dublă. Toate variantele de camere sunt disponibile accesând site-ul oficial al festivalului”, spun organizatorii.

Campingul Spellground este prevăzut cu ieșire la plajă, umbră și vedere la mare. Include recepție, punct medical, puncte de securitate, puncte de alimentare electrică și zona chill & lounge. Campingul oferă multiple variante, atât pentru grupuri, cât și individual. Cel mai ieftin pachet rămas disponibil este cel în zona Terra, care oferă spațiu de campare pentru un cort de două persoane, la prețul de 130 de lei pentru cele 3 zile de festival. Cea mai scumpă variantă de cazare la cort în vânzare este Vibe Four, la 2.080 de lei, pentru patru persoane, cu abonmente incluse.

Poliția voluntară, în toate stațiunile

Turiștii vor beneficia și de proiectele Ministerului Afacerilor Interne, respectiv ale Poliției Române, care lucrează cu sute de angajați și voluntari, pentru siguranța oamenilor. Poliția Română a lansat campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival şi de informare a turiştilor din staţiunea Mamaia şi Constanţa, intitulată ”Siguranța ta, prioritatea noastră!”. Scopul campaniei este creşterea siguranţei turiştilor din staţiunea Mamaia şi Constanţa, prevenirea faptelor antisociale și informarea turiştilor cu privire la riscurile de a deveni victime ale unor infracțiuni.

„Același proiect va fi aplicat și pentru celelalte stațiuni, începând de săptămâna viitoare, cu precădere pentru Costinești și Vama Veche”, declară coordonatorul proiectului, Carmen Șerbănescu, IPJ Constanța. Pentru prima dată, s-a deschis, pe 19 iulie, un Punct de Informare pe plajă, în zona Cleopatra din stațiunea Mamaia, care va funcționa până la sfârșitul lunii august. Astfel, polițiștii de la prevenire din cadrul IPJ Constanța, cei locali și peste 30 de voluntari ai Crucii Roșii, împreună cu ceilalți parteneri, vor fi prezenți zilnic în Punctul de Informare și vor derula activități pe toată plaja din Mamaia, pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din autoturisme și din camerele de hotel.

 

În cadrul Punctului, fiecare turist va putea fi informat cu privire la modalitatea de petrecere a timpului liber în stațiuni, pe litoralul Mării Negre, și cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării, iar voluntarii Crucii Roșii vor putea acorda o asistență medicală minimă, în cazul în care vor exista solicitări. De asemenea, zilnic, polițiștii şi voluntarii vor patrula pe plajă, unde vor oferii informații și flyere preventive turiștilor.

×