x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea, audiat la DNA: Este un dosar politic! Fiecare partid urmăreşte prezenţa la vot

Liviu Dragnea, audiat la DNA: Este un dosar politic! Fiecare partid urmăreşte prezenţa la vot

19 Sep 2012   •   07:20
Liviu Dragnea, audiat la DNA: Este un dosar politic! Fiecare partid urmăreşte prezenţa la vot
UPDATE 13:05 - Liviu Dragnea a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca "este un dosar eminamente politic" si ca nu este ilgal ca partidele sa urmareasca prezenta la vot.

"Mi se pare extrem de periculos acest precedent si ar trebui sa modificam legea partidelor, sa nu mai avem ca obiectiv castigarea alegerilor. Azi am depus un memoriu si am raspuns la acuzatiile care imi sunt aduse", a spus Dragnea, care a precizat ca in ziua referendumului a stat "de dimineata pana a doua zi in sediul de partid"

"Am iesit doar ca sa votez. In ceea ce priveste prezenta la vot, nu este nimic ilegal. Fiecare partid urmareste prezenta la vot", a mai spus Liviu Dragnea.

........................................

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD si presedintele consiliului judetean Teleorman, urmarit penal in dosarul referendumului, este asteptat, astazi, la DNA.

Potrivit acuzatiilor formulate de procurori, Dragnea este acuzat de asociere pentru savarsirea unor infractiuni si de instigare la cumpararea voturilor, dar si de a-si fi folosit influenta pentru a aduce la vot minori sau 'persoane carora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotarare judecatoreasca penala.'

Dragnea 'a initiat o asociere formata din numeroase persoane (presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului), iar scopul asocierii era savarsirea de infractiuni prevazute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului', mai arata DNA.

Secretarul general al PSD a negat inca de la inceput acuzatiile aduse, sustinand ca singura lui 'vina' este ca s-a prezentat la vot impreuna cu milioane de romani.

×