x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea: Vor fi demisii, dacă noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca nu e finalizată la termen

Liviu Dragnea: Vor fi demisii, dacă noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca nu e finalizată la termen

26 Apr 2013   •   16:23
Liviu Dragnea: Vor fi demisii, dacă noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca nu e finalizată la termen

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, spune că noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca trebuie finalizată până la mijlocul lunii octombrie, declarând că acest lucru se joacă 'cu demisiile pe masă' a celor responsabili.

El a spus că până acum n-a existat o coordonare prea bună între părţile implicate în construirea noii piste. 'Am fost dimineaţă la aeroport, pentru că în buna tradiţie românească, pe platforma aeroportului erau mai multe structuri care lucrau şi era nevoie de o coordonare în timp pentru ca până la jumătatea lunii octombrie noua pistă a aeroportului să fie operaţională, pentru ca să nu existe niciun risc ca vreun operator important aeronautic să plece din Aeroportul Cluj. Am rugat-o pe doamna ministru Lucia Varga să vină împreună cu cei din conducerea Companiei Apele Române, am vorbit la Ministerul Transporturilor, a fost cu noi directorul de la ROMATSA, directorul de la Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru că acolo se realizează un proiect de deviere a Someşului şi de deviere a unui mic pârâu. (...) Am pus împreună toate instituţiile implicate să vedem care este cea mai bună modalitate să se coordoneze între ele, în aşa fel încât la 15 octombrie să inaugurăm pista. Pentru devierea Someşului, în prima etapă s-au identificat sursele de finanţare, constructorul şi-a luat angajamentul că va duce lucrurile la capăt, noi ne-am luat angajamentul că le asigurăm finanţarea. Am stabilit o coordonare şi pe cineva care urmăreşte săptămânal ce se întâmplă acolo. Azi am discutat că jucăm cu demisiile pe masă, nu din partea mea, ci din partea lor', a subliniat Liviu Dragnea.

El a mai spus că după prima etapă va urma imediat a doua etapă, de construire a restului pistei, până la 3.500 de metri.

'Prima etapă este cea de 2.100 de metri, pe care trebuie s-o finalizăm până la 15 octombrie, pentru etapa următoare, discuţia este să se finalizeze şi canalul care va fi realizat pentru devierea Someşului, şi continuarea pistei în următorul an, maxim doi ani de zile. Există finanţare, bani europeni, şi pentru această lucrare', a menţionat Liviu Dragnea. (Mediafax)

×