x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Jitea, milionar de TOP 300 - reţinut de poliţişti

Liviu Jitea, milionar de TOP 300 - reţinut de poliţişti

09 Mar 2013   •   12:59

Omul de afaceri Liviu Jitea, liderul grupării de contrabandă cu alcool cu un prejudiciu de opt milioane de euro, şi alte 17 persoane au fost reţinuţi, sâmbătă, de procurorii gălăţeni, în urma percheziţiilor de vineri din judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila - informează Mediafax pe site-ul său, citând surse judiciare.

În urma percheziţiilor, 75 de persoane au fost duse la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi.

În timpul acţiunii de vineri a fost depistată o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool fără documente legale. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsiţi 16.000 de litri de alcool.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie 2011 - martie 2013, liderul grupării, Mircea Liviu Jitea, în calitate de administrator la două societăţi comerciale din Focşani, ar fi participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara antrepozitului fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-ar fi ajutat pe alţi membri ai grupului la săvârşirea aceleiaşi fapte.

Liviu Jitea este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea, al cărui nume figurează în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 56-58 de milioane de euro. El este acţionar majoritar la societăţile Trust LF SA, SC Vranlact SA şi Vinexport SA, toate cu sediul în Focşani.

Trust LF este societate producătoare de băuturi spirtoase, iar Vinexport produce vinuri. Liviu Jitea nu are calitatea de administrator la niciuna dintre firme, afacerile fiind conduse de directori.

SC Vranlact SA produce brânzeturi şi lactate.

În firmele omului de afaceri Liviu Jitea lucrează peste 300 de persoane, conform unor surse locale.

×
Subiecte în articol: liviu jitea top 300 contrabanda