x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuinte pentru tinerii din Sectorul 2

Locuinte pentru tinerii din Sectorul 2

21 Mai 2004   •   00:00

Pornind de la lipsa acuta de locuinte care se inregistreaza in Capitala, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a incercat sa rezolve situatia locativa.

MONICA ANDREI

Astfel, Ontanu a realizat un program ce se desfasoara pe patru componente importante si anume: constructia de blocuri pentru tineri pana in 35 de ani pentru inchiriere; constructia de locuinte pentru medicii rezidenti in regim de inchiriere; constructia de locuinte in vederea achizitionarii si alocarea de terenuri pentru tineri potrivit Legii numarul 15/2003.

„Avand in vedere ca sunt foarte multe cereri de locuinte am demarat un program care prevede constructia de blocuri pentru tineri pana la 35 de ani pentru inchirieriere", a declarat edilul Sectorului 2. Pe Strada Maior Vasile Bacila din cartierul Colentina au inceput lucrarile de constructie a unui ansamblu de locuinte care vor avea asemenea destinatie. Aici vor fi realizate un numar de 332 de garsoniere si apartamente cu doua camere, structura fiind de 152 de garsoniere si 180 de apartamente cu doua camere.

Imobilele vor fi construite in forma de amfiteatru, vor fi compuse din demisol, parter, trei etaje, mansarda si vor fi dotate cu uscatorii si boxe de intretinere. Primaria Sectorului 2 va asigura toate utilitatile, locuri de parcare, spatii verzi si alei pietonale, valoarea investitiei ridicandu-se la suma de 19,6 miliarde de lei. Proiectul este derulat in colaborare cu Agentia Nationala pentru Locuinte si urmareste acoperirea cererii existente de locuinte si impunerea unor standarde de locuire moderne.

×
Subiecte în articol: observator locuinţe