x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrările la autostrada Arad-Timişoara ar putea fi amânate din cauza unui proces

Lucrările la autostrada Arad-Timişoara ar putea fi amânate din cauza unui proces

28 Noi 2008   •   00:00

Lucrările la autostrada Arad-Timişoara ar putea fi amânate din cauza unui proces intentat de o casă de avocatură din Bucureşti, care contestă o licitaţie, a spus directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa.



"O casă de avocatură a contestat licitaţia pentru asistenţa juridică pentru partea de expropriere a terenurilor pe care urmează să fie construită autostrada. A depus (casa de avocatură - n.r.) contestaţia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care ne-a dat nouă dreptate. Ulterior, a atacat această decizie la Curtea de Apel Timişoara şi la Curtea de Apel Bucureşti, unde avem termene pentru judecarea cauzei la 3 decembrie, respectiv 3 martie 2009. Până nu se soluţionează procesul nu pot începe lucrările", a explicat Ion Maliţa.
Potrivit acestuia, proprietarii terenurilor au fost identificaţi şi a fost adoptată o Ordonanţă de Guvern prin care poate avea loc exproprierea, dar şi această procedură este blocată de litigiu.
Ministerul Transporturilor a semnat miercuri contractul pentru realizarea acestei lucrări cu societatea Astaldi (Italia). Valoarea contractului este de 482,9 milioane de lei fără TVA (127 milioane de euro). Mai mult, directorului din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România,  Cristian Duică a declarat că termenul pentru depunerea contestaţiilor a expirat şi că nu există nicio contestaţie pentru contractele semnate miercuri, printre care şi cel pentru tronsonul Arad- Timişoara.

×
Subiecte în articol: observator