x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ludovic Orban anunță noi restricții, în cazul creșterii numărului infecțiilor cu COVID-19

Ludovic Orban anunță noi restricții, în cazul creșterii numărului infecțiilor cu COVID-19

02 Oct 2020   •   15:31
Ludovic Orban anunță noi restricții, în cazul creșterii numărului infecțiilor cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban spune că executivul va impune restricții noi dacă numărul infecțiilor cu coronavirus va continua să crească. 

"Noi am urmărit, gradual, luarea unor măsuri, pe baza unor evaluări epidemiologice, de reluare a activităţilor, pentru că obiectivul nostru a fost ca economia să funcţioneze, ca toate activităţile să se desfăşoare în condiţii cât mai aproape de normalitate. În paralel cu aceste măsuri, am derulat o campanie de informare publică, campanie prin care am cerut românilor să respecte măsurile de protecţie sanitară. Putem opri creşterea numărului de cazuri prin creşterea numărului persoanelor care respectă regulile de protecţie a sănătăţii", a explicat acesta.

Săptămâna viitoare va fi analizată respectarea măsurilor de protecție sanitară, în urma verificărilor realizate în rândul populației.

"Apelul meu este în continuare acelaşi: nu ignoraţi pericolul. Cu cât numărul celor care nu respectă regulile este mai mare, cu atât riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cât creşte numărul de persoane infectate zilnic, cu atât riscul de apariţie a unor noi restricţii creşte.

Noi nu ne dorim să impunem noi restricţii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura funcţionarea în condiţii cât mai aproape de condiţiile normale în special activităţile economice, iar acest lucru se vede în modul în care evoluează economia. 

Pe de altă parte, menţinerea acestei normalităţi depinde în cel mai înalt grad de măsura în care oamenii se conformează măsurilor de protecţie sanitară", a precizat Orban.

×