x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ludovic Orban: Cursurile vor fi suspendate începând de vineri, cu ocazia alegerilor, nu de joi, cum au anunțat unii prefecți

Ludovic Orban: Cursurile vor fi suspendate începând de vineri, cu ocazia alegerilor, nu de joi, cum au anunțat unii prefecți

23 Sep 2020   •   17:30
Ludovic Orban: Cursurile vor fi suspendate începând de vineri, cu ocazia alegerilor, nu de joi, cum au anunțat unii prefecți
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban spune că, deși unii prefecți au anunțat că elevii vor învăța online și joi, pentru organizarea secțiilor de votare, cursurile vor fi suspendate doar începând de vineri.

 

„Au luat decizii înainte. Nu sunt valabile deciziile luate de comitetele județene pentru situații de urgență”, precizează Ludovic Orban.

El spune că procedura este reglementată de ordonanța de urgență, respectiv emiterea ordinului ministrului Educației având ca suport decizia CNSU.

„Copiii vor face ce scrie în ordin și în hotărârea CNSU. Nu îi băgăm în ceață (pe copiii care au fost deja anunțați că și joi vor învăța online - n.r.). În ceață i-a băgat cine a decis fără să țină cont de prevederile ordonanței de urgență, adică Prefectura. Sunt de acord că au generat în judeul Brăila și municipiul (București- n.r.) confuzie”, mai spune premierul.

CNSU a decis că în perioada 25-29 septembrie vor fi organizate cursuri online în școlile în care se organizează secții de votare.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban