x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumină pentru satul care nu există pe hartă

Lumină pentru satul care nu există pe hartă

06 Iun 2016   •   06:02
Lumină pentru satul care nu există pe hartă

Am fost cu ei, în Săptămâna Mare, la Lozna, în județul Botoșani, să aducem lumină în câteva case izolate, chiar înainte ca să luăm cu toții Lumina Sfântă a Învierii. I-am însoțit în proiectele lor de tineri cu inimă mare, acolo unde voluntarii Free Miorița au adus Lumină pentru România. Campania continuă în „satul care nu există pe hartă”.

Campania Lumină pentru România a Asociației Free Miorița continuă în parteneriat cu o mare firmă prin acțiunea de la Balta Roșie. Firma respectivă va sprijini financiar acțiunea care va consta în dotarea cu sisteme fotovoltaice a celor 15 case din satul Balta Roșie, orașul Flămânzi, județul Botoșani.

Balta Roșie este satul care nu există pe nicio hartă, nici pe cele oficiale și nici pe Google Maps. Dacă vei căuta satul pe Google Maps, vei vedea că puținele case sunt acoperite de un nor… Totuși, în Balta Roșie trăiesc aproape 60 de oameni, din care 25 de copii minori. Până acum, autoritățile nu au găsit soluții pentru extinderea rețelei de electricitate, deși oamenii locuiesc la 3 kilometri de cel mai apropiat stâlp de electricitate. Copiii își fac temele la lumina lanternei sau a felinarului. Iarna, drumul comunal se mai blochează din cauza viscolului și atunci merg la școală pe jos sau cu sania.

Citeste mai mult despre satul care nu există pe hartă.

×