x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Odobescu: Până luni dimineață au fost repatriați 802 cetățeni români din Israel

Odobescu: Până luni dimineață au fost repatriați 802 cetățeni români din Israel

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   14:15
Odobescu: Până luni dimineață au fost repatriați 802 cetățeni români din Israel
Sursa foto: Hepta

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a dat informații în legătură cu situația românilor pe care războiul declanșat de Hamas i-a surprins în Israel. Ea precizează că până luni dimineață au fost repatriați 802 cetățeni români din Israel.

„Până la acest moment, au fost evacuați 802 cetățeni români prin nouă curse ale companiei TAROM și ale unei companii private. Astăzi avem, de asemenea, planificată o cursă TAROM, care e posibil să fie suplimentată, și trei curse efectuate de două companii private. După estimările noastre, în jur de 800 de cetățeni români se mai află în Israel. Suntem în dialog cu aceștia. Colegii noștri de la Ambasada României la Tel Aviv și de Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, împreună cu colegii pe care i-am trimis de la București să sprijine activitatea celor de acolo, estimează că, practic, în următoarele zile vom încerca să-i repatriem, să-i aducem în siguranță pe toți cetățenii români”, spune la Antena3 CNN Luminița Odobescu.

Șefa Diplomației de la București afirmă că este foarte important pentru toți cetățenii români care se află în continuare în Israel să urmeze instrucțiunile autorităților locale, „adică să se adăpostească și, evident, când situația o impune, să putem să-i sprijinim să părăsească această țară”.

„Este foarte important să sune la ambasada noastră de la Tel Aviv sau la Oficiul de Reprezentare al României de la Ramalah (...) Suntem mobilizați, este o cursă contra cronometru să încercăm să găsim soluții optime și să-i aducem în siguranță și pe ceilalți cetățeni români. Toate autoritățile române au condamnat cu fermitate atacurile asupra statului Israel, inclusiv asupra populației civile, infiltrările teroriste și luarea de ostatici. Ați văzut foarte multe victime și vreau să transmit și cu această ocazie condoleanțe familiilor. Am reiterat susținerea pentru dreptul suveran al Israelului la autoapărare. Am condamnat terorismul în toate formele sale de manifestare iar aceste atacuri teroriste trebuie să înceteze. Comunitatea internațională a fost solidară din primele momente cu statul Israel, a condamnat cu fermitate aceste acțiuni teroriste", încheie ministrul român de Externe.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel luminita odobescu