x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luminița Odobescu participă astăzi și mâine la reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO

Luminița Odobescu participă astăzi și mâine la reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2024   •   10:15
Luminița Odobescu participă astăzi și mâine la reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO
Sursa foto: Facebook Luminita Odobescu

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, participă, miercuri și joi, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO, desfășurată la Bruxelles.

Aceasta este prima reuniune a miniștrilor de externe din statele membre NATO din acest an și va avea un rol important în pregătirea Summit-ului aliat de la Washington. De asemenea, reuniunea are și o valoare simbolică importantă, în contextul aniversării a 75 de ani de la fondarea NATO, și a 20, respectiv 25 de ani de la primele două extinderi substanțiale ale Alianței.

Totodată, este prima reuniune ministerială la care Suedia participă în calitate de membru al Alianței Nord-Atlantice.

Programul va debuta cu reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în 3 aprilie 2024, dedicată unui schimb de opinii cuprinzător privind temele majore aflate în atenția NATO, în perspectiva Summit-ului de la Washington. În 4 aprilie 2024 va avea loc o reuniune a formatului Consiliului NATO-Ucraina și o sesiune de lucru la care vor participa partenerii din regiunea Indo-Pacific (Australia, Coreea de Sud, Japonia și Noua Zeelandă) și Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

„În intervențiile sale, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, va prezenta prioritățile României în pregătirea Summit-ului de la Washington, cu accent asupra măsurilor privind situația de securitate din regiunea Mării Negre. Totodată, va sublinia importanța continuării sprijinului pentru Ucraina, evidențiind în context eforturile României, și va reconfirma interesul țării noastre pentru cooperarea NATO cu Uniunea Europeană și cu partenerii Alianței din Indo-Pacific, pe baza unor proiecte de cooperare care să producă efecte pozitive pentru securitatea euro-atlantică și globală”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: luminita odobescu reuniune nato