x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luminița Odobescu, la reuniunea extraordinară a miniștrilor de externe din UE, pe tema situației din Orientul Mijlociu

Luminița Odobescu, la reuniunea extraordinară a miniștrilor de externe din UE, pe tema situației din Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   00:20
Luminița Odobescu, la reuniunea extraordinară a miniștrilor de externe din UE, pe tema situației din Orientul Mijlociu

Ministrul de Externe Luminița Odobescu a participat marți,, prin video-conferință, la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE. Ministrul român a subliniat importanța coordonării cu SUA, Marea Britanie și partenerii regionali în eforturile de dezescaladare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, reuniunea fost convocată pentru a discuta situația de securitate din Orientul Mijlociu în urma atacului Iranului împotriva Israelului.

În cadrul discuțiilor, ministrul român de externe a condamnat ferm atacul împotriva Israelului și a exprimat solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile, precum și angajamentul față de securitatea acestui stat.

„A exprimat îngrijorare cu privire la pericolul înrăutățirii situației din Orientul Mijlociu, cu repercusiuni asupra securității regionale și internaționale și a subliniat importanța coordonării cu SUA, Marea Britanie și partenerii regionali în eforturile de dezescaladare”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, ministrul român a susținut necesitatea continuării sprijinului pentru inițiativele menite să soluționeze criza din Fâșia Gaza. În acest context, Luminița Odobescu a subliniat importanța agreării unui acord pentru încetarea focului, eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas și furnizarea de asistență umanitară populației palestiniene afectate de criză.

(sursa: Mediafax)

×