x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lupta contra gripei:  Numărul de doze de vaccin antigripal, suplimentat cu 35.000 de unități

Lupta contra gripei:  Numărul de doze de vaccin antigripal, suplimentat cu 35.000 de unități

24 Ian 2020   •   18:46
Lupta contra gripei:  Numărul de doze de vaccin antigripal, suplimentat cu 35.000 de unități

Ministerul Sănătății adoptă măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă, a anunțat.

Astfel, a fost organizată  o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București,  Cluj Napoca, Tg Mureș, Timișoara,  dar și cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele  cu insuficiență respiratorie severă - ECMO.

Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații.

De asemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache, a aprobat suplimentarea cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Până la  data de 19 ianuarie 2020, un număr de 1 447 831 de persoane la.risc au fost imunizate din cele 1500 000 de doze achiziționate de MS.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, joi, că au fost raportate, la nivel naţional, 1.389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent, când s-au înregistrat 2.314 cazuri.

×
Subiecte în articol: vaccin antigripal