x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: "ambasadorul României în Germania NU A FOST CONVOCAT de cancelarul german Angela Merkel"

MAE: "ambasadorul României în Germania NU A FOST CONVOCAT de cancelarul german Angela Merkel"

12 Iul 2012   •   18:20
MAE: "ambasadorul României în Germania NU A FOST CONVOCAT de cancelarul german Angela Merkel"

Purtatorul de cuvant al MAE, Ovidiu Dranga, a declarat ca ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu, nu a fost convocat de cancelarul german Angela Merkel, ci a avut o intalnire uzuala cu consilierul de politica externa al oficialului german.

'Ambasadorul Romaniei la Berlin, Lazar Comanescu, nu a fost convocat de doamna cancelar Angela Merkel. Ambasadorul Comanescu a avut astazi o intalnire cu consilierul de politica externa al cancelarului Merkel, o intalnire care a fost convenita anterior si care se inscrie in dialogul uzual al ambasadorului cu autoritatile germane', a afirmat Dranga.

Intrebat daca s-a discutat despre punctul de vedere al Cancelariei germane potrivit caruia masurile luate de premierul roman Victor Ponta care ingradesc competentele Curtii Constitutionale pericliteaza 'principiul separarii puterii in stat', reprezentantul MAE a reiterat ca a fost vorba de o intalnire care fusese convenita anterior si care se inscrie in dialogul uzual.

Purtatorul de cuvant al Cancelariei germane, Steffen Seibert, a afirmat, potrivit Welt, ca ambasadorului Romaniei in Germania, Lazar Comanescu, i s-ar fi comunicat preocuparile Germaniei referitoare la procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, fiind convocat de cancelarul german Angela Merkel.

Marga: Noi am cerut Cancelariei Federale sa il primeasca pe ambasadorul Romaniei

'In urma cu cateva zile am cerut Cancelariei Federale sa il primeasca pe ambasadorul Romaniei la Berlin pentru a se da toate informatiile necesare despre evolutiile din tara. Aceasta intalnire a fost stabilita cu cateva zile in urma si acum s-a produs, acesta este faptul', a declarat, in exclusivitate pentru Q Magazine, ministrul de Externe, Andrei Marga.

'Am trimis, duminica, tuturor ambasadorilor Romaniei din Uniunea Europeana instructiuni in vederea informarii tuturor partenerilor nostri cu toata decenta, exactitatea si onestitatea asupra evolutiilor din Romania. Ca urmare a acestei solicitari, in capitalele tarilor din Uniunea Europeana, ambasadorii au luat legatura cu cancelariile, cu cabinetele primilor ministri sau cu cabinetele ministrilor de externe si au prezentat situatia', a precizat Marga pentru Q Magazine.

×