x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE - atenţionare de călătorie: Grevă generală în Italia

MAE - atenţionare de călătorie: Grevă generală în Italia

10 Noi 2017   •   13:46
MAE - atenţionare de călătorie: Grevă generală în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, vineri, mai multe organizaţii sindicale organizează o grevă naţională generală, cu durata de 24 de ore, pentru a protesta faţă de măsurile economice şi sociale ale Guvernului.


Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, transportul public şi administraţia de stat vor fi cele mai afectate, fiind anunţate perturbări semnificative la nivelul transportului aerian, feroviar, maritim şi al transportului în comun din Italia. De asemenea, sindicatul USB a anunţat manifestaţii în peste 40 de oraşe din ţară.

Pentru mai multe informaţii cu privire la serviciile afectate de greva generală, se recomandă consultarea site-ului Ministerului Infrastructurii şi Transporturilor, se arată în comunicat MAE.

Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă: +393451473935.

MAE recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES

×