x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE condamnă atacul terorist de la Kabul

MAE condamnă atacul terorist de la Kabul

28 Ian 2018   •   17:00
MAE condamnă atacul terorist de la Kabul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" atacul terorist de sâmbătă de la Kabul, soldat cu numeroase victime, se arată într-un comunicat al MAE remis duminică AGERPRES.

MAE îşi exprimă "întreaga solidaritate" faţă de autorităţile afgane şi poporul afgan şi "reafirmă angajamentul României de a sprijini combaterea terorismului internaţional".

"Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga solidaritate faţă de autorităţile afghane şi poporul afghan şi transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. MAE reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea terorismului internaţional, care reprezintă un atentat inadmisibil la adresa vieţii unor persoane nevinovate", se arată în comunicat.

Bilanţul atentatului cu ambulanţă-capcană, comis sâmbătă în centrul Kabulului, a ajuns la 103 morţi şi 235 de răniţi, printre care se numără şi mulţi poliţişti, a anunţat duminică ministrul de Interne Wais Barmak, relatează AFP, Reuters şi DPA.

Guvernul de la Kabul a decretat duminică zi de doliu naţional în Afganistan.

Atentatul, revendicat de talibani, unul dintre cele mai sângeroase comise la Kabul în ultimii ani, este al treilea atac comis într-o săptămână în Afganistan după cel asupra hotelului Intercontinental de pe 20 ianuarie şi atentatul de miercuri împotriva organizaţiei "Salvaţi Copiii" de la Jalalabad. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mae codamna atentat kabul