x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE confirmă că un diplomat român a fost declarat "persona non grata" de către Federaţia Rusă

MAE confirmă că un diplomat român a fost declarat "persona non grata" de către Federaţia Rusă

30 Mar 2018   •   21:34
MAE confirmă că un diplomat român a fost declarat "persona non grata" de către Federaţia Rusă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat "persona non grata", aceasta după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie în cazul atacului de la Salisbury.

"MAE reiterează poziţia sa de condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional", informează un mesaj al ministerului transmis AGERPRES.

Vineri, Ministerul de Externe al Rusiei a convocat ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal - fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei -, un reprezentant diplomatic al României fiind de asemenea printre cei convocaţi, informează agenţiile DPA şi Sputniknews.

MAE a notificat luni Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat 'persona non-grata' şi că este obligat să părăsească teritoriul României. AGERPRES

×
Subiecte în articol: persona non grata