x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE publică datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia

MAE publică datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2023   •   14:21
MAE publică datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia

MAE a publicat datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse luni în Turcia. Românii din zonele afectate sunt rugați să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, transmite MAE.

Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

„MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce. De asemenea, în cazul existenței unor eventuale grupuri de cetățeni români afectați, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informațiile obținute de aceasta să fie diseminate și celorlalți cetățeni români din grup”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

Peste 1.200 de persoane au murit în Turcia și Siria în urma cutremurului puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs în Turcia luni dimineață. Alte mii de persoane sunt rănite în ambele țări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae Cutremur turcia