x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Niciun cetățean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

MAE: Niciun cetățean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

01 Dec 2020   •   22:13
MAE: Niciun cetățean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

 Ministerul Afacerilor Externe precizează că niciun cetățean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier produs marţi după-amiază în orăşelul german Trier.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Bonn, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa germană, cu privire la incidentul produs la data de 1 decembrie a.c, în localitatea Trier, Republica Federală Germania și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate. MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat reprezentanții Consulatului General cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, anunță MAE.

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în conformitate cu prevederile legale și în limita competențelor.

„MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: +49 228 68 38 135; +49 228 68 38 211; +49 228 68 38 244; +49 228 68 38 254, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: +49 (0)1735757585”, transmite MAE.

Un vehicul a lovit un grup de persoane, în orăşelul german Trier. Incidentul rutier a avut marţi după-amiază într-o zonă pietonală

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs în orăşelul german Trier, anunţă autorităţile germane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incident Trier