x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: România sprijină cooperarea NATO-UE în ceea ce priveşte măsurile de creştere a rezilienţei naţionale a aliaţilor

MAE: România sprijină cooperarea NATO-UE în ceea ce priveşte măsurile de creştere a rezilienţei naţionale a aliaţilor

14 Noi 2016   •   21:38
MAE: România sprijină cooperarea NATO-UE în ceea ce priveşte măsurile de creştere a rezilienţei naţionale a aliaţilor

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut, luni, o întrevedere cu Patrick Turner, asistent al secretarului general al NATO pentru operaţii, prilej cu care oficialul român a subliniat sprijinul României pentru dezvoltarea cooperării NATO - UE în ceea ce priveşte măsurile de creştere a rezilienţei naţionale a aliaţilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cadrul discuţiilor au fost abordate stadiul şi perspectivele implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent asupra măsurilor privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare Aliate în zona Mării Negre.

"Cei doi oficiali au salutat progresele deja obţinute, subliniind, în acelaşi timp, necesitatea continuării eforturilor în vederea implementării deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel. Totodată, în cadrul discuţiilor a fost evocată importanţa măsurilor de creştere a rezilienţei naţionale a Aliaţilor şi a sprijinului acordat de NATO în acest domeniu ţărilor partenere. Secretarul de stat pentru afaceri strategice a mai subliniat sprijinul României pentru dezvoltarea cooperării NATO - UE pe acest palier, precum şi în alte domenii de interes comun, conform declaraţiei adoptate de cele două organizaţii în iulie 2016", precizează MAE.

Oficialul NATO a adresat mulţumiri pentru contribuţia semnificativă a României la operaţiile şi misiunile aliate în derulare.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: nato ue mae