x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Românii blocaţi pe aeroportul din Valencia vor fi aduşi în ţară cu o altă aeronavă

MAE: Românii blocaţi pe aeroportul din Valencia vor fi aduşi în ţară cu o altă aeronavă

19 Feb 2020   •   16:18
MAE: Românii blocaţi pe aeroportul din Valencia vor fi aduşi în ţară cu o altă aeronavă

Românii blocaţi pe aeroportul din Valencia vor fi aduşi în ţară în cursul zilei de miercuri cu o altă aeronavă, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Precizările MAE vin în contextul situaţiei create de amânarea zborului Valencia - Bucureşti al companiei Wizz Air.

După ce zborul Valencia - Bucureşti a fost amânat, Consulatul României la Castellon de la Plana "a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă compania aeriană Wizz Air şi pe lângă autorităţile aeroportuare din Valencia în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la situaţia pasagerilor şi pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile", arată sursa citată.

Conform datelor obţinute de reprezentanţii oficiului consular, o altă aeronavă va fi trimisă pentru a opera zborul, în cursul zilei de miercuri.

Reprezentanţii oficiului consular au reiterat obligaţia de respectare de către operatorul de zbor a dispoziţiilor legale privind drepturile pasagerilor conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, care prevede şi procedura de obţinere de compensaţii de către pasagerii afectaţi, precizează MAE.

Consulatul României la Castellon de la Plana menţine contactul atât cu pasagerii, cât şi cu reprezentanţii companiei aeroportuare, în vederea soluţionării situaţiei. AGERPRES

×