x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia română din Mexic: „Rechinul” a tăiat degetul unui subaltern şi i l-a trimis familiei 

Mafia română din Mexic: „Rechinul” a tăiat degetul unui subaltern şi i l-a trimis familiei 

de Carmina Pricopie    |    12 Aug 2021   •   07:50
Mafia română din Mexic: „Rechinul” a tăiat degetul unui subaltern şi i l-a trimis familiei 

Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea criminală condusă de Florian Tudor „Rechinul” acţionează din 2012 „în mod concertat pe teritoriul Mexicului, dar și a altor state, în scopul comiterii de fraude prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice, trafic de migranți, fals material în înscrisuri oficiale și spălare de bani”. Din ea fac parte, în general, români certaţi cu legea pe teritoriul ţării noastre şi „salvaţi şi recalificaţi” de Florian Tudor. Unii au fugit din România ca să scape de condamnări, alţii au plecat pentru a trece în SUA, iar cei mai importanţi pioni, tehnicienii care manevrau bancomatele au emigrat la Cancun pentru sume fabuloase de bani. Toţi, spun martorii din dosar, erau controlaţi permanent, erau dependenţi financiar şi moral de Florian Tudor.

  

Descrierile martorilor din dosarul în care 6 dintre locotenenţii lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, au fost condamnaţi la 42 de ani şi 9 luni de închisoare sunt şocante: „În ceea ce privește autoritatea numitului Tudor Florian, martorul a declarat că unii din angajați erau chiar bătuți. Nimeni nu avea curaj să-i întoarcă vorba lui Tudor Florian. Ce spunea Tudor Florian era LEGE. În cazul membrilor grupării infracționale, care aveau ca scop exercitarea de acte de violență, autoritatea numitului Tudor Florian a fost manifestată prin remiterea de sume de bani și crearea unei stări de dependență financiară”.

Membrii grupării erau constrânşi fizic de lider, spun martorii din dosar, dar şi supuşi moral: „Martorul a confirmat că numitul Tudor Florian avea autoritate asupra sa și asupra tuturor persoanelor care lucrau pentru el. În afară de martor, celelalte persoane care lucrau pentru Tudor Florian îi spuneau acestuia «Nașule».

Nu oricine intra în organizaţia temutului interlop. Un român adus din România să-i fie bodyguard, nu a fost primit în preajma lui Tudor Florian până ce nu a fost iniţiat: „(...) acolo erau prezente mai multe persoane care au analizat-o și au «votat» să o primească «în gașcă». Ca metodă de inițiere, numitul N.C.A. a pus-o să consume cocaină cu toată lumea prezentă, după care persoana vătămată a consumat un pahar de vin cu numitul Tudor Florian, la sfârșitul petrecerii persoana vătămată fiind primită în grup”. Şi, odată ce iniţiatul adera la grup, nu mai putea părăsi grupul. Trebuia să se supună total liderului suprem, denumit de presa mexicană «El Tiburon»: „(...) după ce a ajuns în România au urmat multe rugăminți și amenințări din partea lui Tudor Florian. La un moment dat, la ușa apartamentului unde locuia atunci, s-a prezentat inculpatul A.A.A., trimis de Tudor Florian, care la amenințat, spunându-i printre altele: «Vezi că l-ai lăsat pe Florian cu ochii în soare și ar fi bine să te întorci. Văd că ai un copil …». Totodată i-a spus că la București ei sunt șefi și să aibă mare grijă ce va face, că trebuie să se întoarcă că vor fi consecințe”.

Un alt martor, a povestit în faţa procurorilor că violenţa aplicată de Florian Tudor sau la ordinele lui era ca-n filme: „(…) victima fusese bătută în Mexic cu un racord de presiune (un furtun) și de mai multe ori i-au fost trimise de Tudor Florian fotografii cu copiii săi, spunându-i-se și programul, respectiv adresa unde aceștia locuiesc în România”. O altă victimă ar fi rămas fără deget la ordinul Naşului: „Martorul a susținut că nu l-a văzut niciodată pe Tudor Florian, dar a auzit că aplica pedepse exemplare pentru oamenii care lucrau pentru el și care nu îi duceau la îndeplinire ordinele. Astfel, știa că unuia din oamenii săi, Tudor Florian i-a tăiat un deget și l-a trimis acasă familiei persoanei vătămate”.

 

Căutaţi de Poliţie în România, regi în Mexic

 

„Martorul amenințat a declarat că din gruparea numitului Tudor Florian fac parte mai multe persoane, printre care o persoană cunoscută cu numele Stazică, care este de etnie rromă, care are rolul de a asigura paza și protecția grupării, atât pe teritoriul Mexicului, cât și în SUA și România. Stazică asigură supravegherea activităților de retragere de sume de bani din bancomate, de clonare de carduri, de transport a trăgătorilor pe teritoriul altor state de unde se făceau retragerile de sume de bani. Alături de persoana cunoscută cu numele Stazică mai acționează și băiatul acestuia, zis «Bruce Lee» care a exercitat acte de violență și asupra persoanei vătămate și prin intermediul căreia numitul Tudor Florian a spălat sume de bani în România prin construirea unor imobile în municipiul Craiova”, se arată în documentul de condamnare a celor 6 inculpaţi apropiaţi lui Florian Tudor.

Un alt martor a declarat că „a auzit de la numitul Tudor Florian că C.C.S. avea probleme cu poliția în România, în sensul că a înjunghiat o persoană la o piscină în Craiova și urma să fie condamnat. Numitul C.C.S. a venit în Mexic la solicitarea inculpatului Tudor Florian pentru a munci ca gardă de corp și pentru a nu executa pedeapsa pe care urma să o primească în țară”.

În dosarul procurorilor DIICOT de trimitere în judecată a celor 6 inculpaţi se arată că Florian Tudor angaja tehnicieni pentru manipularea bancomatelor. Anunţurile de angajare erau puse pe Germania, dar candidaţii ajungeau în Mexic: „(…) Erau aduși tehnicieni din România care montau cipuri în bancomate, în vederea copierii datelor de pe banda magnetică și de pe cipul cardurilor. (...) După finalizarea dispozitivelor, acestea erau verificate de un cetățean mexican, pe nume Jonatan Esqvel Perez, despre care persoana vătămată a afirmat că mai avea și un alt nume, avea vârsta de aproximativ 40 de ani, purta barbă. Acest cetățean mexican a înființat o firmă de import-export echipamente ATM și reparații electronice, precum și de componente electronice pe care le foloseau pentru a construi cipurile”.

 

Procurorii descriu în dosar că din gruparea condusă de Florian Tudor făceau parte doar români. Liderul suprem avea relaţii cu persoane de alte naţionalităţi, două dintre ele fiind mai apropiate: un rus şi un cetăţean de origine arabă.

 

Cei 6 indivizi au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti pentru constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la șantaj și șantaj. Poenaru Gabi Alin (10 ani şi 4 luni), Minca Mihai Adrian (9 ani și 4 luni), Ilinca Nicolae Adrian (6 ani și 9 luni), Velcu Sorin (3 ani și 4 luni), Miclescu Florin (3 ani și 8 luni) şi Ghiţă Răzvan Alin (9 ani şi 4 luni) sunt acuzaţi că pe 2 aprilie 2018 l-au înjunghiat la Cancun pe unul dintre membrii aceleiaşi grupări, dar şi de 4 infracţiuni de şantaj. Decizia Tribunalului Bucureşti nu e una definitivă. Deja se judecă apelul. Între timp, în Mexic, Florian Tudor aşteaptă extrădarea. E închis în cea mai grea temniţă: Altiplano. Puşcăria unde a fost încarcerat chiar El Chapo.

×
Subiecte în articol: florian tudor mexic