x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia romilor de catifea lasă în stradă bolnavii de cancer

Mafia romilor de catifea lasă în stradă bolnavii de cancer

de Mircea Opris    |    20 Mar 2012   •   15:41
Mafia romilor de catifea lasă în stradă bolnavii de cancer

Visinel Stanca, unul dintre capii mafiei imobiliare a romilor de catifea da o lovitura sutelor de bolnavi de cancer care se trateaza la Timisoara. Acesta a decis sa se mute in cladire, asistat de un executor judecatoresc. Directiunea Spitalului Municipal Timisoara asista neputincioasa la acest spectacol, dupa ce primaria nu a reusit sa cada la pace cu Visinel Stanca si sa plateasca chiria ceruta de acesta. Romul considera ca i-a pasuit destul si acum vrea sa intre cu forta in cladirea pe care a obtinut-o cu ajutorul justitiei timisorene. Scandalul se suprapune cu audierea, in cazul falsurilor cu terenuri declansat de Ionelas Carpaci, a unor nume sonore precum omul de afaceri Jabri Tabrizi, fostul director al Directiei Patrimoniu a primariei, Nicusor Miut, primarul Gheorghe Ciuhandu, un notar si alti functionari din Primaria Timisoara.

Se pare ca unii dintre acestia au fost implicati si in acapararea a sase vile istorice de pe bulevardul Mihai Viteazu, printre care si o gradinita, precum si a sectiei de chimioterapie a spitalului municipal. Astfel, dupa centrul istoric si Aleea Trandafirilor, romii de catifea au pus mana si pe cele mai impozante imobile din zona unde se afla sectia spitalului in cauza.

Scandalul a izbucnit in urma cu doua zile, la sectia de oncologie a Spitalului Municipal. Familia Stanca a venit cu fotolii si canapele si a vrut sa se mute printre bolnavii de cancer, dar a fost oprita de politistii locali. Politistii au dat amenzi, iar Stanca a promis ca se va intoarce. Cladirea in care functioneaza Sectia de oncologie a Spitalului Municipal este, de mai multi ani, in proprietatea lui Visinel Stanca. Timp de cinci ani, Visinel nu a avut voie sa modifice chiria, din cauza unei legi care ii interzicea acest lucru. Contractul intre Primaria Timisoara si Visinel a expirat in decembrie 2011. De atunci, Visinel a asteptat ca municipalitatea sa faca o oferta pentru prelungirea contractului. A fost infiintata o comisie de negociere, dar discutiile nu au dus la niciun rezultat concret.

Ulterior, Stanca a declarat, in repetate randuri, ca se va muta in imobilul care ii apartine. "Nu am facut scandal cinci ani, dar acum nu mai pot sa inghit gogosile celor de la primarie, care dau vina pe mine pentru soarta bolnavilor de cancer. Ei spun ca vreau sa-i dau afara. In realitate, nu vor sa se inteleaga cu mine si vor sa isi bata joc de soarta bolnavilor de cancer din Timisoara', spune Visinel. Luni, el a incercat sa-si puna in practica declaratia. Impreuna cu familia lui, a incercat sa intre in cladirea de pe Bd. Mihai Viteazul, aducand mai multe obiecte de mobilier. La fata locului au fost insa chemati politistii locali, care au amendat-o pe sotia lui Visinel, dar i-au iertat totusi pe cei care au adus mobila in interiorul spitalului.

Imobilul de 1.600 metri patrati in care bolnavii de cancer din Timisoara si nu numai lupta pentru vietilor lor, in timpul durelor sedinte de chimioterapie, este proprietatea lui Visinel Stancu. Contractul pe care Spitalul Municipal il are cu bogatul tigan timisorean a expirat la finele lui 2011. Visinel a trimis, recent, o notificare prin care cere Spitalului Municipal si Primariei Timisoara o chirie de 13 euro/mp, daca vor ca sectia de chimioterapie sa mai functioneze in sediul de pe Bulevardul Mihai Viteazu 26. In caz contrar, urmeaza sa ceara daune de 1.000 de euro pe zi, daca imobilul nu este eliberat pana la 1 ianuarie 2012. 'Timp de cinci ani nu am avut voie sa umblam la acest contract, pentru ca cei care se aflau in aceasta cladire beneficiau de o lege special si plateau o chirie preferentiala. Acum le-am cerut sa plateasca 13 euro pentru un metru patrat. Sunt dispus sa mai las la pret, daca vine cineva sa negocieze cu mine', a spus Visinel.

Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timisoara, spera ca municipalitatea sa gaseasca o solutie, iar pacientii sa nu aiba de suferit si mai mult. 'Am anuntat de mai multe ori Primaria Timisoara ca expira acest contract de inchiriere. Nu vrem sa acuzam pe nimeni, dar noi nu beneficiem, in prezent, de sume atat de mari pentru a plati chirii. Sper ca se va gasi o solutie pentru ca aceasta clinica sa nu fie mutata', a declarat Mazilu.

Razboiul continua, pentru ca Visinel Stanca a promis ca va incerca, din nou, saptamana viitoare, sa intre in cladirea de pe Mihai Viteazul.

×