x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafiot italian, prins la Chiajna

Mafiot italian, prins la Chiajna

26 Apr 2004   •   00:00

Un italian, urmarit international pentru implicare in rapirea unei persoane, a fost prins de politisti in comuna ilfoveana Chiajna.

Eduard Pascu
Ofiterii serviciului Urmariri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane spun ca Libero Domenico Vanutelli (54 de ani) fusese dat in urmarire internationala de catre autoritatile din tara sa la 1 august 2001. El se sustragea executarii unei pedepse de sase ani si jumatate de inchisoare, pronuntata de Judecatoria din Milano la 9 decembrie 1999, pentru tentativa de rapire si tentativa de omor. Potrivit anchetatorilor italieni, la 1 septembrie 1991, in localitatea italiana Colico, Vanutelli si doi complici ai sai au incercat sa rapeasca un conational, pentru a obtine in schimbul lui o rascumparare.

A ratat rapirea si-a impuscat victima in cap

Deoarece actiunea a esuat, rapitorii au impuscat victima in cap, aceasta fiind salvata numai datorita interventiei prompte a echipelor de prim-ajutor. In urma verificarilor, anchetatorii italieni si romăni au stabilit ca, incepand cu 1994, Libero Vanutelli a intrat de mai multe ori in Romănia, ultima oara la 22 octombrie 1999, data dupa care nu a mai parasit tara, desi viza de sedere i-a expirat la 22 februarie 2000. In urma colaborarii cu politistii de la Biroul Interpol din Roma, politistii romăni de la Serviciul Urmariri din IGPR l-au depistat pe Vanutelli in comuna ilfoveana Chiajna, unde acesta locuia fara forme legale, impreuna cu concubina lui - o romănca cu domiciliul in strainatate. Procurorii Curtii de Apel Bucuresti au emis pe numele Vatunelli un mandat de arestare pentru 18 zile, urmand sa fie extradat in Italia.

×
Subiecte în articol: observator