x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magazinele “de vise” din Bucureşti controlate de Poliţiştii Antidrog

Magazinele “de vise” din Bucureşti controlate de Poliţiştii Antidrog

de Mara Raducanu    |    07 Feb 2011   •   19:57

Sute de plicuri cu substanţe etnobotanice au fost ridicate de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combateră a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, în vederea exepertizării, în urma a zeci de controale desfăşurate în Capitală, la “magazinele de vise”.14  persoane s-au ales cu dosare penale. În noaptea de 4 spre 5 februarie, poliţişti ai BCCO Bucureşti - Serviciul Antidrog au desfăşurat o acţiune în Capitală, pe linia combaterii şi prevenirii traficului şi consumului ilicit de produse tip “spice”(etnobotanice).

Astfel, au fost controlate 22 de magazine care comercializează produse tip “etnobotanic”, fiind vizate, în special, cele care sunt situate în apropierea unităţilor de învăţământ. Acţiunile, în care au fost angrenaţi peste 80 de poliţişti şi lucrători de la Garda Financiară şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, s-au finalizat cu ridicarea a peste 500 grame de substanţe tip “spice”, 780 de plicuri cu produse tip “spice” - valoarea acestor produse pe piaţă ridicându-se la 23.170 de lei, şi confiscarea sumei de 1.600 de lei. Substanţele au fost ridicate în vederea experizării la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR.

Totodată, reprezentanţii Gărzii Financiare au aplicat opt sancţiuni, în valoare de 59.300 de lei şi au suspendat activitatea la trei magazine. Cercetările sunt continuate de poliţiştii antidrog, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2, alin. 1 şi 2, din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Prefectul Bucureştiului face un apel către primarii de sector care autorizează aceste magazine să fie extrem de atenţi atunci când acordă avize de funcţionare, să verifice prin corpul de control pe care îl au la dispoziţie magazinele de profil de pe raza sectorului şi să notifice imediat organele statului atunci când constată ca astfel de magazine funcţionează. “Deşi s-au emis hotărâri ale consillilor locale şi ale Consiliului General prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice în anumite condiţii, iată că acum un număr de 22 de magazine au fost controlate”, a declarat prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei.

×