x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul de Interne a anunțat câți ucrainieni au cerut, până acum, azil în România

Ministerul de Interne a anunțat câți ucrainieni au cerut, până acum, azil în România

05 Mar 2022   •   18:30
Ministerul de Interne a anunțat câți ucrainieni au cerut, până acum, azil în România
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că până sâmbătă 2.382 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 2.382 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională”, a transmis MAI.

Astfel, pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, aceștia vor putea beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

MAI anunță că gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 59,9%.

Vineri, 85.847 de persoane, dintre care 28.235 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 106.330 de persoane, dintre care 22.813 cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. Totodată, 23.159 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 26.875 pe sensul de ieșire.

×