x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai avem nevoie şi de iarbă...

Mai avem nevoie şi de iarbă...

de Diana Scarlat    |    28 Noi 2010   •   21:40
Mai avem nevoie şi de iarbă...
139899-biodiversitate-proiect.jpgSâmbătă seară, 27 noiembrie. Poliţiştii descind la ora 19:40 în Foyerul Cinema City din Afi Palace Cotroceni. Cetăţenii sunt rugaţi, prin portavoce, să nu părăsească zona şi să nu intre în panică. Patru poliţişti se grăbesc să marcheze "locul crimei" cu bandă galbenă, în timp ce zeci de curioşi se adună în jurul zonei marcate.

În perimetrul izolat de restul spaţiului de distracţie intră specialiştii echipaţi în costume albe, care iau probe de la "locul crimei" şi marchează cu vopsea albă conturul victimelor: o pasăre, un mamifer, o floare... Cât timp "victimele" sunt lângă noi, poate nu ne dăm seama cât de importante sunt pentru viaţa noastră sau unele pentru viaţa celorlalte şi toate pentru viaţa planetei, dar cel mai important lucru este să nu ne dăm seama prea târziu cât de importantă a fost prezenţa lor până la dispariţie.
Pentru a asigura educarea oamenilor în spiritul conservării biodiversităţii, Uniunea Europeană investeşte sume importante în proiecte care să atragă atenţia asupra pericolelor spre care ne îndreptăm, iar acţiunea care a avut loc sâmbătă seară la Afi Palace Cotroceni a fost parte dintr-un astfel de proiect, mai precis, parte a campaniei pentru Biodiversitate din 2010.

Sceneta cu poliţişti şi criminalişti nu a fost anunţată publicului, desfăşurându-se spontan, pentru a se asigura astfel impactul maxim asupra obişnuiţilor cinematografelor de mall. Abia la finalul scenetei, curioşii au aflat mai multe detalii despre campanie şi au primit materiale informative.

×