x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe drumuri judeţene blocate, dar mai puţine accidente rutiere

Mai multe drumuri judeţene blocate, dar mai puţine accidente rutiere

17 Dec 2009   •   00:00
Mai multe drumuri judeţene blocate, dar mai puţine accidente rutiere

Numărul drumurilor judeţene pe care este întreruptă circulaţia a crescut, dar numărul accidentelor rutiere a scăzut, informează astăzi, Ministerul Adminsitraţiei şi Internelor care prezintă o statistică comparativă între situaţiile din ultimele două zile în contextul condiţiile meteorologice.

Pe autostrada A 1 Bucureşti - Piteşti se circulă în condiţii de iarnă, circulaţia fiind întreruptă pe 19 drumuri naţionale din şase judeţe (Vrancea - 5, Buzău - 8, Brăila şi Tulcea - câte unul, Galaţi şi Prahova -câte două) şi pe 56 de drumuri judeţene din nouă judeţe (Argeş şi Ilfov - câte unul, Botoşani -4, Buzău -22, Galaţi - 2, Prahova -5, Vaslui şi Vrancea - câte nouă şi Ialomiţa -3).

Astfel, faţă de ziua de marţi, miercuri a crescut numărul drumurilor judeţene pe care circulaţia este întreruptă, de la 38 la 56. Pe de altă parte, numărul accidentelor a scăzut, miercuri, faţă de marţi, de la 35 la 20. Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile circulaţia feroviară s-a desfăşurat cu dificultate înregistrându-se întârzieri ale trenurilor şi chiar blocaje datorită defecţiunilor şi avariilor produse.

Este restricţionată circulaţia pe tronsonul Lehliu - Feteşti trenurile circulând dublate cu mijloace de deszăpezire. Şapte trenuri sunt anulate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile pe rutele Galaţi - Buzău, Mărăşeşti - Galaţi şi Tecuci - Mărăşeşti. S-au înregistrat întârzieri mari, de peste 240 minute, la trenurile de călători pe relaţiile Bucureşti-Constanţa şi Galati-Bucureşti.

Pe relaţia CF 704 Galaţi - Tecuci s-a format un tren special care a circulat în zona staţiilor Piscu, Tudor Vladimirescu şi Lieşti pentru a prelua persoanele înzăpezite cu mijloace auto, în zona limitrofă căii ferate şi a asigura transportul acestora în staţiile Galaţi şi Bărboşi.

Poliţiştii au continuat, miercuri, verificarea nivelului de echipare a TIR-urilor în trafic, dar şi acţiunile de fluidizare a traficului rutier.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 340 de sancţiuni din care trei administratorilor drumurilor şi 337 conducătorilor auto, în valoare de 86.610 de lei.

Poliţiştii din Galaţi au acţionat pentru aplicarea ordinului prefectului privind restricţiile de circulaţie. Dea semenea, aceştia, dar şi colegii lor din Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Brăila au verificat respectarea restricţiilor pentru autovehicuele de mare tonaj.

Potrivit MAI, miercuri, faţă de ziua anterioară, a scăzut numărul localităţilor afectate de întreruperea furnizării energiei electrice de la 305 la 227, din 12 judeţe faţă de 16.

Un număr de 2.514 persoane şi 1.765 de maşini au fost evacuate. Cele mai afectate judeţe sunt Galaţi - 300 persoane şi 950 mijlioace auto, Buzău - 2.169 persoane şi 655 mijloace auto şi Ialomiţa - 45 persoane şi 60 mijloace auto.

Mediafax

 


×
Subiecte în articol: romania