Percheziţii de amploare au avut loc astăzi la Timişoara, la o reţea de prostituate de lux din vestul ţării. Potrivit unor surse judiciare, gruparea era monitorizată de şase luni. Mai exact, procurorii de la DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descins la mai multe pensiuni şi hoteluri în care clienţii se întâlneau cu fetele. În acest caz au fost emise 23 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, dar şi al unora dintre victime, audierile având loc la sediul DIICOT Timişoara. “Sub coordonarea procurorilor DIICOT-ST Timişoara, poliţiştii BCCO, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş au descins simultan, în 17 locaţii, efectuând percheziţii la domiciliile deţinute de către cinci suspecţi de implicare în activitatea infracţională, precum şi la 12 hoteluri şi pensiuni din judeţul Timiş”, potrivit DIICOT.
Operaţiunile grupării, stabilite pas cu pas
În cadrul grupul infracţional, fiecare membru avea un rol bine stabilit în funcţie de care decurgeau “operaţiunile”. Conform surselor judiciare citate, clienţii erau în general oameni de afaceri cu petrol, avocaţi, patroni ai altor hoteluri, fotbalişti, dar şi cetăţeni străini. Procedura “de lucru” era una extrem de simplă: cei interesaţi apelau la una dintre femeile din grupare care se ocupa de coordonare şi căreia îi transmitea cum trebuie să arate fata pe care şi-o doresc, ţinând cont de aspectul fizic sau alte cerinţe. Pentru a-i convinge de aspectul fetelor, recepţionerele implicate le ofereau potenţialilor clienţi cazaţi în cele 12 hoteluri şi pensiuni, imagini cu acestea prin intermediul a trei reţele de socializare. O dată ce erau puse la puncte aceste lucruri, era anunţat locul de întâlnire cu fata dorită, precum şi tariful. Potrivit DIICOT, “cele 11 recepţionere de la diverse pensiuni/hoteluri din zona Timiş aveau rolul de la racola clienţii dispuşi să plătească cu bani cash serviciile sexuale prestate”. În cadrul grupului infracţional organizat, “bărbaţii asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acţiunea de exploatare a lor”, contra unor tarife ce variau în funcţie de serviciile sexuale prestate şi de perioada de timp.
Tarifele stabilite în funcţie de servicii
De obicei, spun sursele citate, întâlnirile aveau loc în hoteluri din Timişoara, iar preţurile porneau de la o sută de euro şi ajungeau chiar şi la 500 de euro, în special pentru “serviciile de lux”. Astfel, unele dintre recepţionere aveau sarcina de a “educa” tinerele racolate cu privire la tehnicile meseriei de prostituată destăinuindu-le preferinţele clienţilor. Recepţionera de serviciu asigura intrarea în hotel a tinerei care urma să se prostitueze.Până în prezent, procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au efectuat un calcul estimativ al câştigurilor realizate de către proxeneţi timp de patru luni de pe urma exploatării a 10 victime, estimarea atingând suma de 80.000 de euro.