La 25 septembrie va incepe in trei clinici din Bucureşti primul Program Naţional de Evaluare, Consultanţă şi Asistenţă Legală Specializată cu privire la malpraxis, destinat medicilor.
Acest program va fi lansat in contextul in care cadrele medicale sunt tot mai des acuzate de malpraxis. Scopul iniţiativei este acela de a-i informa pe medici despre Legea malpraxisului (art. 15 din Legea 95/2006). In plus, prin intermediul programului, medicilor li se vor sugera metodele prin care se pot proteja de malpraxis.
Prof. dr Eugen Popescu, medic primar medicină internă şi reumatologie in cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria, susţine că principalele metode prin care un medic se poate apăra de erori medicale sunt "o pregătire profesională ireproşabilă şi respectarea normelor legale".
In cadrul programului este vizată, de asemenea, realizarea unui ghid care să cuprindă atăt informaţii despre cum apare un caz de malpraxis, căt şi diferenţele intre malpraxisul real şi percepţia generală a pacienţilor despre această noţiune.