x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mamele care nasc în perioada concediului maternal primesc 600 de lei în plus

Mamele care nasc în perioada concediului maternal primesc 600 de lei în plus

07 Ian 2011   •   10:32
Mamele care nasc în perioada concediului maternal primesc 600 de lei în plus
145365-.jpgMamele care nasc în perioada concediului de creştere a copilului vor primi în plus suma de 600 de lei, a declarat vineri ministrul Muncii. Ioan Botiş a făcut această declaraţie după ce, în timpul unei conferinţe de presă de la Bistriţa, a fost întrebat dacă mamele care nasc în perioada concediului maternal vor primi şi alţi bani de la stat.

"Şase sute de lei. Legea specifică foarte clar că mai au această indemnizaţie de 600 de lei pentru al doilea, al treilea copil", a spus Botiş, citat de Mediafax.

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat sistemul indemnizaţiei de creştere a copilului a intrat în vigoare de la începutul anului, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Femeile care au devenit mame de la 1 ianuarie 2011 au posibilitatea de a alege între cele două opţiuni de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului:

Prima opţiune: perioada acordării indemnizaţiei de 1 an, iar cuatumul cuprins între 600 şi 3.400 de lei. De asemenea, concediul va putea fi prelungit până la 24 de luni, al doilea an fiind neplătit. Prima de 500 de lei pentru reîntoarcerea la locul de muncă va fi acordată lunar, până când copilul va împlini 2 ani.

A doua opţiune: perioada acordării indemnizaţieie de 2 ani, iar cuantumul cuprins între 600 şi 1.200 de lei.

×