x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Managerul spitalului Victor Babeș s-a plâns la MS de acum două săptămâni de probleme cu firma care furniza oxigenul

Managerul spitalului Victor Babeș s-a plâns la MS de acum două săptămâni de probleme cu firma care furniza oxigenul

12 Apr 2021   •   23:01
Managerul spitalului Victor Babeș s-a plâns la MS de acum două săptămâni de probleme cu firma care furniza oxigenul
Sursa foto: Hepta

Surse ale Antena3 au dezvăluit, luni seara, că managerul de la Spitalul Victor Babeș s-a plâns la Ministerul Sănătății încă de acum două săptămâni de firma care furniza oxigen spitalului.

La întâlnirea online cu managerii de spitale, la care au participat și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Andreea Moldovan, și șeful DSU, Raed Arafat, Managerul Simine Florescu s-a plâns că are probleme cu firma care oferă oxigenul, spun surse solide din Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au ţinut secretă tragedia de la Spitalul Victor Babeş timp de câteva ore, până ce informaţia a fost prezentată în presă.

Potrivit unor surse, tragedia s-a produs în jurul orei 17.00, în timp ce deputatul Emanuel Ungureanu a explicat că, de fapt, totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 15.00.

Concret, informaţiile cu privire la tragedia de la Spitalul Victor Babeş au început să apară în jurul orei 20.00, atunci când au şi fost prezentate de presă.

Astfel, timp de câteva ore, moartea celor trei pacienţi lăsaţi fără oxigen în unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea spitalului a fost ţinută secretă.

Mai mult, în aceste ore, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost personal la Spitalul Victor Babeş.

În momentul în care informaţiile au fost făcute publice în presă, respectiv în jurul orei 20.00, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au transmis imediat comunicate de presă pregătite din timp pentru a prezenta ce s-a întâmplat la Victor Babeş.

De asemenea, conducerea spitalului nu a sunat la numărul de urgenţă 112 atunci când defecţiunea s-a produs, ci a informat direct Departamentul pentru Situaţii de  Urgenţă.

×
Subiecte în articol: victor babes