x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mandat de arestare preventivă pe numele fratelui lui Dinel Staicu

Mandat de arestare preventivă pe numele fratelui lui Dinel Staicu

29 Mar 2013   •   09:32
Mandat de arestare preventivă pe numele fratelui lui Dinel Staicu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis joi seară un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele lui Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Potrivit DNA, în cursul lunii februarie, Marian Staicu le-a dat judecătoarelor Viorica Dinu Viorica şi Antonela Costache, judecătoare la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a penală, suma de 80.000 de euro, care în schimb au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor lor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de punere în libertate a lui Nuţu (fost Staicu) Dinel, fratele lui Marian Staicu.

Cei 80.000 de euro au fost daţi cu ajutorul avocatei Ileana Alina Răducan şi al altei persoane, precum şi prin intermediul grefierului Sorin Vasilescu.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu se află şi ele în arest preventiv, alături de Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Marian Vasile Tudor, Angela Cîrlan şi Leon-Marius Neagu.

DNA susţine că, în luna ianuarie, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti a primit 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Răducan şi Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Nuţu (fost Staicu) să fie repartizat la un complet din care făceau parte şi cele două judecătoare.

×
Subiecte în articol: mandat aestare frate dinel staicu