x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN, după atacurile din Ismail și Reni: Dronele nu au intersectat spațiul aerian al României

MApN, după atacurile din Ismail și Reni: Dronele nu au intersectat spațiul aerian al României

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   16:45
MApN, după atacurile din Ismail și Reni: Dronele nu au intersectat spațiul aerian al României
Sursa foto: Facebook

Dronele utilizate de Federația Rusă în atacurile care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localitățile din Ismail și Reni nu au intersectat spațiul aerian al României, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale (MApN).

MApN a anunțat joi că s-a autosesizat cu privire la informațiile transmise în spațiul public de reprezentanții autorităților comunei Ceatalchioi, județul Tulcea, referitoare la suspiciuni de cădere accidentală pe teritoriul României, a unor părți dintr-o dronă implicate în atacurile executate în 2 august de Federația Rusă împotriva infrastructurii portului ucrainean Ismail.

„O echipă de specialiști din cadrul Forțelor Aeriene Române s-a deplasat în cursul acestei zile la fața locului pentru a investiga situațiile semnalate. Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate”, a transmis ministerul.

Conform acestuia, în ceea ce atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localitățile din Ismail și Reni, „din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. Dronele utilizate de Federația Rusă în aceste atacuri ilegale și nejustificate nu au intersectat în niciun moment spațiul aerian al României”.

Ministerul Apărării Naționale susține că a întărit măsurile de vigilență, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian, și cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.

(sursa: Mediafax)

×